Επιχειρείν

Στην Ιαπωνία η Μεσσηνιακή εταιρεία “ΚΛΗΜΗΣ”-Αφιέρωμα από περιβαλλοντικό ιαπωνικό περιοδικό

Σε άρθρο, σε μεγάλο περιβαλλοντικό περιοδικό που εκδίδεται και τυπώνεται στην Ιαπωνία παρουσιάζεται η μεσσηνιακή εταιρεία “ΚΛΗΜΗΣ”.

Η πρόσφατη διάκριση της εταιρείας “ΚΛΗΜΗΣ” στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κυκλικής Οικονομίας 2024, στις Βρυξέλλες, ως μία από τις 30 κορυφαίες Ευρωπαϊκές εταιρείες που εφαρμόζουν κυκλική οικονομία και προστατεύουν το περιβάλλον κίνησε το ενδιαφέρον της δημοσιογράφου Satomi Iwasawa, όπου ήρθε σ’ επαφή με τον Περιβαλλοντικό Διευθυντή της εταιρείας και Πρεσβευτή του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα Νάσο Μάκιο.

Στο συγκεκριμένο άρθρο, με γενικό τίτλο: “Βιώσιμα επιχειρηματικά μοντέλα στη Φινλανδία, την Ελβετία και την Ελλάδα-Παραδείγματα απανθρακοποίησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ευρώπη- το κοινό χαρακτηριστικό τους είναι η κυκλική οικονομία”, ξεκινάει με αναφορά στην πόλη της Καλαμάτας που είναι γνωστή για την παραγωγή ελαιόλαδου, αναλύει πως η εταιρεία “ΚΛΗΜΗΣ” αξιοποιεί τα υπολείμματα του καρπού της ελιάς, με κυκλικό τρόπο, για την παραγωγή μπρικετών κάρβουνου και καταλήγει με τα μελλοντικά σχέδια ανάπτυξης της εταιρείας.

Το Γιαπωνέζικο περιβαλλοντικό περιοδικό με τίτλο “Environment Business” εκδίδεται από το 1998, τέσσερις (4) φορές τον χρόνο, σε 45.000 αντίτυπα των 128 σελίδων ανά τεύχος και διατίθεται επίσης ηλεκτρονικά και σε συνδρομητές . Ασχολείται με περιβαλλοντικά θέματα, ενώ το συγκεκριμένο τεύχος που εκδόθηκε στις 14/6/2024 ασχολείται με την Κυκλική Οικονομία και με τους τρόπους μείωσης των αέριων εκπομπών αλλά και της διαχείρισης αποβλήτων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

To Top