ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην επέτειο της μάχης της Καλαμάτας και στην εθελοντική αιμοδοσία η Πέγκυ Νίκα

Πέγκυ Νίκα: στην καρδιά μας οι άνθρωποι που αγωνίστηκαν για ελευθερία

Στην 82η επέτειο από τη Μάχη της Καλαμάτας, που διεξήχθη στις 28 Απριλίου 1941, συμμετείχε σήμερα, Τρίτη 16 Μαΐου 2023, η υποψήφια Βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ, Παναγιώτα (Πέγκυ) Νίκα. Η σεμνή τελετή μνήμης, όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος, διοργανώθηκε από τον Δήμο Καλαμάτας στο μνημείο των πεσόντων συμμάχων στρατιωτών, που βρίσκεται στη νότια είσοδο του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων.
Εκτός των επισήμων, παρόντες στην εκδήλωση ήταν και απόγονοι των συμμάχων στρατιωτών που έλαβαν μέρος στην ιστορική Μάχη, η οποία ήταν και η τελευταία των βρετανικών δυνάμεων επί ελληνικού ηπειρωτικού εδάφους.
Μετά τους χαιρετισμούς ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων και η ανάκρουση των εθνικών ύμνων Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου.
Είμαι συγκινημένη από την τελετή αλλά και καθώς στέκομαι μπροστά στο Μνημείο της Μάχης. Η μνήμη αυτών των ανθρώπων και κάθε ανθρώπου που αγωνίστηκε για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια θα ζει αιώνια στις καρδιές μας, δήλωσε η κυρία Νίκα μετά το πέρας της τελετής.

IMG-20230516-121614

2

image


Στην εκδήλωση εθελοντικής αιμοδοσίας

Την εθελοντική αιμοδοσία και δωρεά μυελού των οστών, που διενεργήθηκε την Τρίτη, 16 Μαΐου 2023, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, επισκέφθηκε η υποψήφια Βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Παναγιώτα (Πέγκυ) Νίκα, και ενημερώθηκε σχετικά από τα στελέχη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Η κυρία Νίκα επισήμανε ότι η εθελοντική αιμοδοσία αλλά και γενικότερα ο εθελοντισμός σώζουν ζωές ενώ παράλληλα βελτιώνουν τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων προσδίδοντας στην κοινωνία μας ουσία και ανθρωπιά. Παράλληλα εξέφρασε τις ευχαριστίες της και τα συγχαρητήριά της σε όλους όσοι εργάστηκαν για την σπουδαία αυτή εκδήλωση και ειδικότερα του Περιφερειακό Τμήμα του ΕΕΣ, το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου, την ΠΑΕ Καλαμάτα και την εταιρεία μεταφορών Σπουργίτης Trans.

Στην επέτειο της μάχης της Καλαμάτας και στην εθελοντική αιμοδοσία η Πέγκυ Νίκα
To Top