Βιβλίο

Στην Αθήνα το 85ο Παγκόσμιο Συνέδριο Βιβλιοθηκών

Τον Αύγουστο του 2019, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η Αθήνα επελέγη να φιλοξενήσει το 85ο Παγκόσμιο Συνέδριο Βιβλιοθηκών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ενώσεων Βιβλιοθηκονόμων και Ιδρυμάτων (IFLA). Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2019, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το Συνέδριο αυτό αποτελεί, διεθνώς, το σημαντικότερο γεγονός στον χώρο των βιβλιοθηκών και της πληροφόρησης. Κάθε χρόνο προσελκύει περισσότερους από 3.500 συνέδρους, από 120 και πλέον διαφορετικές χώρες. Είναι δε κομβικής σημασίας για όλα τα ζητήματα που αφορούν τις βιβλιοθήκες και την πληροφόρηση, καθώς προσφέρει πολλές ευκαιρίες στους συμμετέχοντες για δικτύωση, επιστημονική και επαγγελματική ανάπτυξη. Συνοδεύεται από μεγάλη εμπορική έκθεση με πάνω από 80 εκθέτες σε έναν εκθεσιακό χώρο μεγαλύτερο των 1.000 τμ.

Τη διεξαγωγή του συνεδρίου στην ελληνική πρωτεύουσα ανακοίνωσε η Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης και η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

«Αποτελεί μοναδική ευκαιρία για τη χώρα μας να δείξει την ανάπτυξη τόσο των βιβλιοθηκών όσο και της επιστήμης της πληροφόρησης γενικότερα. Είναι η ώρα να δείξουμε πως η Ελλάδα μπορεί να παράγει πολιτισμό και επιστήμη, πως η χώρα μας είναι ικανή να φιλοξενήσει γεγονότα παγκόσμιας εμβέλειας, πως οι ελληνικές βιβλιοθήκες και οι Έλληνες βιβλιοθηκονόμοι, μέσα σε αυτή την εποχή, καινοτομούν, προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τους πολίτες, οραματίζονται, υλοποιούν και απαντούν στις ανάγκες της κοινωνίας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και εκφράζει δημόσια ευχαριστίες σε όσους στήριξαν την Επιτροπή Διεκδίκησης στη διαδικασία επιλογής της Αθήνας, από την υποβολή του φακέλου, τον έλεγχο της υποψηφιότητας και τις διαπραγματεύσεις που ακολούθησαν μέχρι το τελικό αποτέλεσμα.

nafteboriki.gr

Στην Αθήνα το 85ο Παγκόσμιο Συνέδριο Βιβλιοθηκών
To Top