Αθλητισμός

Στην Αθήνα το 2025 η Σύνοδος της ΔΟΕ

Η Αθήνα θα φιλοξενήσει το 2025, τη Σύνοδο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, όπως αποφασίστηκε σήμερα στην 137η Σύνοδο που διεξάγεται μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τα μέλη της ΔΟΕ έκαναν δεκτή την πρόταση της Εκτελεστικής Επιτροπής και αποφάσισαν ομόφωνα τη διεξαγωγή της Συνόδου του 2025 στην ελληνική πρωτεύουσα, με επίσκεψη και στην Αρχαία Ολυμπία, αναδεικνύοντας τους συμβολισμούς που δημιουργούνται από τη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Η Αθήνα είχε επιλεγεί να φιλοξενήσει την τρέχουσα 137η Σύνοδο, αλλά λόγω της πανδημίας επελέγη η διαδικτυακή τέλεση της.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επιλογή της Αθήνας:

«Νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος αλλά και υπερήφανος που η Αθήνα θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει τη Σύνοδο του 2025. Μπορεί να μην τα καταφέραμε φέτος λόγω της πανδημίας, αλλά η Αθήνα δεν θα χάσει την ευκαιρία της και σε τέσσερα χρόνια από τώρα, θα είναι το επίκεντρο της παγκόσμιας Ολυμπιακής οικογένειας.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μου στη ΔΟΕ και φυσικά τον Πρόεδρο Τόμας Μπαχ για την απόφαση τους, η οποία εκτός από ομόφωνη, λήφθηκε με μεγάλο ενθουσιασμό από όλους, καθώς αναγνωρίζουν το ρόλο που έχει η Ελλάδα στο παγκόσμιο Ολυμπιακό και αθλητικό κίνημα.

Όπως είχα δηλώσει και την προηγούμενη φορά, η Αθήνα θα προσφέρει στους φίλους απ’ όλο τον κόσμο, την παραδοσιακή ελληνική φιλοξενία και θ’ αναδείξει μέσω της διεξαγωγής της Συνόδου, τις Ολυμπιακές αξίες και ιδεώδη».

Στην Αθήνα το 2025 η Σύνοδος της ΔΟΕ
To Top