ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην Αρεόπολη συνεδρίασε η Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος «Πελοπόννησος 2021-2027»

Τον χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Αρεόπολης επέλεξε για την πρώτη της συνεδρίαση η Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος «Πελοπόννησος 2021-2027». Κατά τη διάρκεια των εργασιών, που έλαβαν χώρα την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, η Επιτροπή θέσπισε τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας της και ακολούθησε παρουσίαση του Προγράμματος «Πελοπόννησος 2021 – 2027. Επιπλέον έγινε ενημέρωση για τον προγραμματισμό των προσκλήσεων, όπως και για θέματα κριτηρίων επιλογής πράξεων, επικοινωνίας και προβολής αλλά και για ειδικά θέματα διαχείρισης.

espa-areopoli-1

espa-areopoli-2

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος καλωσόρισε τους συνέδρους ευχαριστώντας τους για την επιλογή της Αρεόπολης ως τόπου διεξαγωγής της συνεδρίασης. Όπως ανέφερε ο κ. Δήμαρχος στον σύντομο χαιρετισμό του, «τα προγράμματα ΕΣΠΑ αποτελούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο τον κινητήριο μοχλό των οικονομιών των κρατών – μελών, ιδιαίτερα σε περιφερειακούς Δήμους όπως ο δικός μας, παρέχοντας πόρους με σκοπό τη σύγκλιση των ασθενέστερων με τα ισχυρότερα οικονομικά κράτη αλλά και την εξάλειψη των περιφερειακών ανισοτήτων.

espa-areopoli-3

espa-areopoli-4

Με σωστή, ευέλικτη διαχείριση, τα ευρωπαϊκά ταμεία μπορούν πράγματι να λειτουργούν προς όφελος όλων των Ευρωπαίων πολιτών, εξασφαλίζοντας σημαντικά χρηματοδοτικά όπλα για την επίτευξη των αναπτυξιακών μας στόχων». Ο κ. Ανδρεάκος δήλωσε πρόθυμος από την πλευρά της δημοτικής αρχής να συνεισφέρει στον διάλογο ώστε να προωθηθούν νέες ευκαιρίες και δυνατότητες για την ανάπτυξη της Μάνης.

Στην Αρεόπολη συνεδρίασε η Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος «Πελοπόννησος 2021-2027»
To Top