Αθλητισμός

Στην αντεπίθεση για Τζόκοβιτς οι Αυστραλοί: “Δεν κρατείται, είναι ελεύθερος να φύγει”

 

Ο Σέρβος τενίστας παραμένει σε ξενοδοχείο εν αναμονή της εκδίκασης της έφεσής του

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστραλίας απέρριψε κάθε υπόδειξη ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς κρατείται «αιχμάλωτος» σε ξενοδοχείο της Μελβούρνης, δηλώνοντας ότι ο Νο 1 στον κόσμο είναι ελεύθερος να εγκαταλείψει τη χώρα όποτε θέλει.

Ο Τζόκοβιτς παραμένει σε ξενοδοχείο μεταναστών μέχρι τη Δευτέρα, όταν θα προσβάλει στο δικαστήριο την απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης την Πέμπτη να ακυρώσει τη βίζα του.

Η υπουργός Εσωτερικών, Κάρεν Άντριους, δήλωσε την Παρασκευή ότι άλλοι διεθνείς παίκτες και αξιωματούχοι που είχαν ήδη επιτραπεί να εισέλθουν στη χώρα με παρόμοια εξαίρεση εμβολίου με τον Τζόκοβιτς ερευνώνται από αξιωματούχους των συνοριακών δυνάμεων.

Απέρριψε τις κατηγορίες της οικογένειας του Σέρβου σταρ ότι η αυστραλιανή κυβέρνηση «τον κρατούσε αιχμάλωτο» .

«Ο Τζόκοβιτς δεν κρατείται αιχμάλωτος στην Αυστραλία», είπε ο Άντριους στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC. «Είναι ελεύθερος να εγκαταλείψει [τη χώρα] οποιαδήποτε στιγμή επιλέξει να το κάνει και η συνοριακή δύναμη θα το διευκολύνει πραγματικά».

Η κυβέρνηση της πολιτείας της Βικτώριας δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν είχε δει αλληλογραφία μεταξύ της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και του Tennis Australia στα τέλη Νοεμβρίου, σύμφωνα με την οποία οι μη εμβολιασμένοι παίκτες δεν μπορούσαν να εισέλθουν στη χώρα, επειδή είχαν προηγουμένως μολυνθεί από τον Covid.

Πιστεύεται –αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί– ότι ο Τζόκοβιτς έλαβε εξαίρεση για να παίξει στο Australian Open με βάση το γεγονός ότι είχε προηγουμένως προσβληθεί από τον Covid-19.

Η σύζυγος του Τζόκοβιτς, Γελένα, δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Instagram με το ζευγάρι να είναι αγκαλιασμένο σε μια παραλία για να γιορτάσει τα Χριστούγεννα, λέγοντας «ο μόνος νόμος που πρέπει να σεβόμαστε όλοι πέρα από κάθε σύνορο είναι η αγάπη και ο σεβασμός για έναν άλλο άνθρωπο».

 

 

Στην αντεπίθεση για Τζόκοβιτς οι Αυστραλοί: “Δεν κρατείται, είναι ελεύθερος να φύγει”
To Top