ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Μητρόπολη ο Αντώνης Σαμαράς-Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Στη Μητρόπολη Αθηνών έφτασε λίγο πριν τις 10 το πρωί ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, για να πει το «τελευταίο αντίο» στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, η σορός του οποίου βρίσκεται σε λαϊκό προσκύνημα, με τον κόσμο να συρρέει ήδη από τις 5 τα ξημερώματα για να τον αποχαιρετίσει. Ο πρώην πρωθυπουργός συνοδευόταν από τη σύζυγό του Γεωργία. Μαζί του και οι βουλευτές Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 12:00 το μεσημέρι πραγματοποιείται η εξόδιος ακολουθία για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, προεξάρχοντας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας, Ιερώνυμου.

Η σορός του εκλιπόντος βρίσκεται ήδη στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, δίπλα στη Μητρόπολη σε λαϊκό προσκύνημα από τις 06:00 το πρωί και μέχρι τις 11:00.

Εξαιτίας της παρουσίας υψηλών προσκεκλημένων, τα μέτρα ασφαλείας είναι πολύ αυστηρά. Τον επικήδειο αναμένεται να εκφωνήσει ο γιος του Παύλος, ενώ το φέρετρο, θα μεταφέρουν ο Παύλος, ο Νικόλαος και οι δύο μεγαλύτεροι γιοι του πρώτου.

Να υπενθυμίσουμε οτι μετά από απόφαση της Κυβέρνησης η κηδεία του τέως γίνεται ως ιδιώτη και θα θαφτεί στα πρώην βασιλικά κτήματα του Τατοΐου, δίπλα στους προγόνους του.

Σύσκεψη στο Μαξίμου για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας

Την ώρα της εξοδίου ακολουθίας, στις 12:00, στο Μαξίμου έχει προγραμματιστεί σύσκεψη για την υλοποίηση της ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σύμφωνα με το πρόγραμμα της ημέρας.

 

Στη Μητρόπολη ο Αντώνης Σαμαράς-Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου
To Top