ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Μικρή Μαντίνεια ο συνδυασμός “Καλαμάτα Τόπος Ζωής”

Η υποψήφια Δήμαρχος Τόνια Κουζή και μέλη του συνδυασμού Καλαμάτα Τόπος Ζωής επισκέφτηκαν την Τρίτη το απόγευμα την Μικρή Μαντίνεια. Συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου και συζήτησαν μαζί του τα προβλήματα της περιοχής.
Μετά τα αντιδιαβρωτικά έργα, στο θαλάσσιο μέτωπο έχει δημιουργηθεί ένας τόπος ικανός να διαμορφωθεί να αποτελέσει χώρο περιπάτου και ταυτόχρονα χώρο ουσιαστικό για την πλήρη αναμόρφωση της ζώνης συνολικά.


Τα δυο σημαντικά τοπόσημα πολιτισμού της Μικρής Μαντίνειας, δηλαδή ο πύργος Καπετανάκη-Παναγιώταρου και το κτίριο του Παναγιώταρου με τους μύλους και την νεροτριβή που λειτουργεί ακόμα, βρίσκονται σε οικτρή κατάσταση. Ειδικά στους Μύλους δεν υπάρχει ούτε καν στοιχειώδης περίφραξη που να εμποδίζει την μετατροπή τους σε χώρο απόθεσης σκουπιδιών.

Κι όλα αυτά σε μια περιοχή που την θερινή περίοδο κυριολεκτικά σφύζει από τουρισμό. Τα συγκεκριμένα σημεία θα μπορούσαν να αποτελέσουν τμήμα διαδρομής πολιτισμού και ιστορίας του τόπου.

Όπως επισημαίνει η υποψήφια Δήμαρχος Καλαμάτας, Τόνια Κουζή, σε ανάρτησή της “ Η αγωνία μας στην Καλαμάτα Τόπος Ζωής είναι να μην χαθεί το στοίχημα εξαιρετικά σημεία του ΤΌΠΟΥ να χάσουν την ευκαιρία να είναι τμήμα ενός γενικότερου πλάνου αξιοποίησης & αναβάθμισης του δημόσιου χώρου.

Η κατάσταση σήμερα με τα αντιδιαβρωτικά έργα

Με το παράκτιο μέτωπο δεν πρέπει κανείς να παίζει, γιατί μπορεί να αποτελέσει σημείο ζωής & ψυχικής ανάτασης για όλους μας. Ανοίξτε μάτια και αυτιά σε νέες ιδέες & τρόπους. Υπάρχουν λύσεις, μόνο που πρέπει να υπάρχουν και ικανοί άνθρωποι να τις αναζητήσουν”.

Η περιοδεία έκλεισε με συνάντηση και συζήτηση για τα ζητήματα της περιοχής και με νεοσύστατη ομάδα υποψηφίων για το τοπικό συμβούλιο.

Στη Μικρή Μαντίνεια ο συνδυασμός “Καλαμάτα Τόπος Ζωής”
To Top