fbpx
Στη «φάκα» της ΕΛΑΣ ο απατεώνας με την μπλε… Ferrari!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη «φάκα» της ΕΛΑΣ ο απατεώνας με την μπλε… Ferrari!

Ο επιτήδειος έμπορος είχε καταδικαστεί για απάτες με συνολική ποινή φυλάκισης 149 ετών!

‘Aλλος ένας επιτήδειος που εισέπραττε παχυλές προκαταβολές για ανύπαρκτα αυτοκίνητα, έχει εδώ και λίγες ημέρες συλληφθεί. Πρόκειται για έναν 41χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν σωρεία ενταλμάτων σύλληψης και καταδικαστικών αποφάσεων για απάτες με συνολική ποινή φυλάκισης 149 ετών!

Παράλληλα συνελήφθη και μια 38χρονη ημεδαπή για υπόθαλψη εγκληματία ενώ επιπρόσθετα σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και σε βάρος 3 επιπλέον ατόμων για συνέργεια στα παραπάνω αδικήματα.

Όπως επισημαίνει η Αστυνομία ο επιτήδειος συνελήφθη στο Κορωπί από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν 6 εντάλματα σύλληψης και 42 καταδικαστικές αποφάσεις, με συνολική ποινή φυλάκισης 149 έτη και 6 μήνες και συνολική χρηματική ποινή 38.000 ευρώ, για το αδίκημα της απάτης.

Όπως προέκυψε από έρευνα, ο 41χρονος ημεδαπός από τον Νοεμβρίου του 2018, έπειθε ανυποψίαστους πολίτες ότι μπορεί να τους εξασφαλίσει πολυτελή αυτοκίνητα, σκάφη αλλά και ηλεκτρικές-ηλεκτρονικές συσκευές,  σε χαμηλές τιμές. Τις συσκευές αγόραζε στην πραγματική τους αξία από διάφορες επιχειρήσεις και τις μεταπωλούσε στις χαμηλές τιμές που είχε υποσχεθεί.

Τα αυτοκίνητα και τα σκάφη ωστόσο εξαιτίας της πολύ υψηλής τους αξίας δεν τα παρέδιδε ποτέ και απλά λάμβανε τις προκαταβολές και στη συνέχεια εξαφανίζονταν.

O επιτήδειος κυκλοφορούσε μια μια μπλε Ferrari, ώστε να γίνεται περισσότερο πιστευτός για τα super cars που πουλάει, διέθετε γραφεία στο Κολωνάκι μέσω των οποίων πωλούσε ανύπαρκτα πολυτελή αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, ηλεκτρονικές συσκευές, κ.ά…

Επίσης ανά διαστήματα χρησιμοποιούσε και τον ΟΔΔΥ για να προσελκύσει ανυποψίαστους καταναλωτές καθώς εμφανιζόταν να διαθέτει από τις αποθήκες του Οργανισμού Ferrari, Porsche, Aston Martin και άλλα super cars τα οποία υπόσχονταν σε πελάτες λαμβάνοντας παχυλές προκαταβολές.

Με αυτόν τον τρόπο εδραίωσε την αξιοπιστία του και έπεισε για την φερεγγυότητα της δραστηριότητάς του. Προς τούτο συνέδραμε και ο 39χρονος ημεδαπός που του πρότεινε πελάτες.

Οι όλο και αυξανόμενοι υποψήφιοι αγοραστές προέβαιναν σε κατάθεση της προσφερόμενης από αυτόν χαμηλής τιμής, σε ατομικούς λογαριασμούς του έτερου 39χρονου ημεδαπού και της 38χρονης ημεδαπής. Με τον τρόπο αυτό εισέπραττε τις προκαταβολές των επόμενων υποψηφίων αγοραστών και κάλυπτε τη διαφορά μεταξύ αρχικής τιμής και χαμηλότερης προσφερόμενης τιμής των συσκευών (μέθοδος πυραμίδα).

Από τον μήνα Ιανουάριο του 2019 και μετά και ενώ είχε εισπράξει πλήθος προκαταβολών, διέκοψε την παράδοση των συσκευών που του είχαν παραγγείλει.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα και από την ταυτοποίηση 39 υποθέσεων εξαπάτησης πολιτών, στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, έχει πιστοποιηθεί η είσπραξη εκ μέρους του ποσού των 42.372,4 ευρώ.

Σημειώνεται ότι για το χρονικό διάστημα από το Νοέμβριο του 2018 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2019, στους λογαριασμούς των δύο συνεργών του, κινήθηκε όγκος συναλλαγών συνολικού ύψους 230.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

 

Από www.newsauto.gr

Στη «φάκα» της ΕΛΑΣ ο απατεώνας με την μπλε… Ferrari!
To Top