ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο Δήμαρχος Καλαμάτας για διασπορά ψευδών ειδήσεων σε βάρος του στο διαδίκτυο

Νομικά κινείται ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, κατά αγνώστων για διασπορά ψευδών ειδήσεων σε βάρος του στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με πληροφορίες του MessiniaLive, τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και στα social media η φήμη ότι “ο δήμαρχος Καλαμάτας είναι φυλακή”, ή ότι “ο δήμαρχος είναι υπό κράτηση” και διάφορες άλλες παρόμοιες αλλοπρόσαλλες και ανεκδιήγητες “ιστορίες”, που ήρθαν σε γνώση και του ίδιου του Δημάρχου, ο οποίος και ενημέρωσε τον Αστυνομικό Διευθυντή Μεσσηνία, Ηλία Αξιοτόπουλο για τις σε βάρος του φήμες.

Επίσης προσέφυγε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς έχει στη διάθεσή του το επίμαχο υλικό, ώστε να εντοπιστεί ο δράστης ή οι δράστες αυτής της κακόγουστης όπως φαίνεται φάρσας, να διωχθούν ποινικά, και να λάβει τέλος όλη αυτή η διάσπαρτη φημολογία.

Να υπενθυμίσουμε ότι εδώ και μια εβδομάδα ο Δήμαρχος Καλαμάτας βρίσκεται σε προληπτική καραντίνα, καθώς η σύζυγος του βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, και ίσως αυτό να πυροδότησε στο μυαλό κάποιων “ψεκασμένων” διάφορα σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Είναι επίσης γνωστό ότι συμμετέχει σε καθημερινή βάση σε τηλεδιασκέψεις με τις υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, αλλά και στις Επιτροπές, και στο Δημοτικό Συμβούλιο, ασκώντας τα καθήκοντά του από το σπίτι. Το σίγουρο πάντως είναι ότι έχει ήδη επιληφθεί η Αστυνομία και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ώστε να αποκαλυφθεί ο δράστης ή οι δράστες. To γεγονός αυτό δημοσιοποίησε σήμερα η Δημοτική Αρχή μέσα από το site του Δήμου Καλαμάτας.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Αναφορά του Δήμαρχου στην ΕΛ.ΑΣ. για περιστατικό διασποράς ψευδών ειδήσεων

“Με τον Διευθυντή Αστυνομίας Μεσσηνίας, επικοινώνησε σήμερα, Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021 ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, προκειμένου να τον ενημερώσει και να προσκομίσει σχετικό αποδεικτικό υλικό, ώστε άμεσα να κινηθεί διαδικασία προστασίας του από διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου, κάτι που τις τελευταίες ημέρες έχει έρθει εις γνώση του”, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας.

Μ.Π.

Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο Δήμαρχος Καλαμάτας για διασπορά ψευδών ειδήσεων σε βάρος του στο διαδίκτυο
To Top