ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη δεξαμενή Πηδήματος ο Δήμαρχος: “Εργαζόμαστε πυρετωδώς για να υπάρξει αποκατάσταση της μεγάλης ζημιάς”

Στη δεξαμενή Πηδήματος βρίσκεται εδώ και ώρα ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, προκειμένου να ενημερωθεί από τους μηχανικούς και τεχνικούς της ΔΕΥΑΚ και από τον Σύνδεσμο για τη λύση-αποκατάσταση που έχει δρομολογηθεί στο πρόβλημα που προέκυψε ξαφνικά λίγο μετά τις 11 το πρωί και οδήγησε σε διακοπή υδροδότησης της Καλαμάτας. Στο σημείο από την πρώτη στιγμή έχουν σπεύσει συνεργεία για να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό η υδροδότηση της πόλης.

“Αγαπητοί μου συμπολίτες, δυστυχώς εντοπίστηκε τεράστια ζημιά στη βάση της δεξαμενής του Πηδήματος με συνέπεια την πολύωρη διακοπή υδροδότησης στην Καλαμάτα. Από την πρώτη στιγμή, οι τεχνικές υπηρεσίες του Συνδέσμου Ύδρευσης, της ΔΕΥΑ Καλαμάτας και του Δήμου επιχειρούν σε συνεργασία με εργολάβους για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς ζημιάς. Οι υπηρεσίες του δήμου έχουν τεθεί σε επιφυλακή, ενώ δημοτικές υδροφόρες θα εξυπηρετήσουν ανάγκες του Νοσοκομείου. Εργαζόμαστε πυρετωδώς για να υπάρξει αποκατάσταση της μεγάλης ζημιάς”, επισημαίνει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Καλαμάτας.

Προσπάθεια να γίνει νέα σύνδεση “by pass” με τις πηγές-Πολύωρη και απαιτητική η αποκατάσταση της ζημιάς

Όπως εξήγησε γίνεται μια προσπάθεια να απομονωθεί, να παρακαμφθεί ουσιαστικά η δεξαμενή- οποία έχει κατασκευαστεί το 1936- ώστε να επισκευαστεί σε δεύτερο χρόνο, και να γίνει μια σύνδεση by pass απευθείας με την υδρομάστευση του Πηδήματος, ώστε με τον τρόπο αυτό να υδροδοτηθεί η πόλη. Η προσπάθεια αυτή είναι απαιτητική και εκτιμάται ότι θα πάρει πολλές ώρες, ακόμα και τη νύχτα. Ο Δήμαρχος συνέστησε στον κόσμο υπομονή καθώς ήταν μια κατάσταση που δεν μπορούσε να προβλεφθεί και που για να αντιμετωπιστεί θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια, που δυσχεραίνεται λόγω της έλλειψης οδικής πρόσβασης στη δεξαμενή.

Νερό με υδροφόρες του Δήμου στις δημόσιες δομές

Επεσήμανε ότι ο Δήμος θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια με τις υδροφόρες του να μεταφέρει νερό για τις ανάγκες του Νοσοκομείου, του Στρατοπέδου, των σχολείων και σε όποια άλλη δημόσια δομή χρειαστεί. “Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό, ότι μπορούμε για να ανακουφίσουμε τους συμπολίτες μας όμως είναι κάτι που δεν περνούσε από το χέρι μας, δεν μπορούσε να προβλεφθεί”. 

Στη δεξαμενή Πηδήματος ο Δήμαρχος: “Εργαζόμαστε πυρετωδώς για να υπάρξει αποκατάσταση της μεγάλης ζημιάς”
To Top