ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στάση πληρωμών για έργα ΠΔΕ και ΕΣΠΑ-Νίκας: Κυβερνητικές αποφάσεις-καμία ευθύνη της Περιφέρειας-Από Ιανουάριο οι πληρωμές

Από τον νέο χρόνο η πληρωμή έργων του ΠΔΕ και του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα συγκλήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 6 Δεκεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη.

Κατά την σύσκεψη, με τη συμμετοχή των αντιπεριφερειαρχών Αρκαδίας Μανώλη Σκαντζού και Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Δίκαιης Μετάβασης και ΣΔΙΤ απορριμμάτων Χρήστου Λαμπρόπουλου -όπως και υπηρεσιακών στελεχών της έδρας-, εξετάστηκε το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την πληρωμή των έργων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Όπως σημειώθηκε, πλέον δεν γίνονται πληρωμές σε όλο το φάσμα των έργων του ΠΔΕ, αλλά και του ΕΣΠΑ, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, είτε αυτά αναφέρονται στον ιδιωτικό τομέα είτε στον δημόσιο -γεγονός το οποίο, όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, “συνδέεται με κεντρικές αποφάσεις, με κυβερνητικές αποφάσεις και αφορά σε μια γραφειοκρατική τακτοποίηση των οικονομικών”.

“Η πλέον πρόσφατη πληροφόρηση που έχουμε είναι ότι οι πληρωμές θα ξεκινήσουν από τον ερχόμενο Ιανουάριο” δήλωσε ο Π. Νίκας στη συνέχεια για να τονίσει καταλήγοντας:

“Ειλικρινά λυπάμαι για το γεγονός αυτό, το οποίο έχει επιπτώσεις σε επιχειρήσεις και σε εργαζόμενους, αλλά θα πρέπει να σημειωθεί ότι ως προς αυτή την αφερεγγυότητα, την μη πληρωμή των έργων -είτε του ΠΔΕ, είτε του ΕΣΠΑ- δεν υπάρχει καμία ευθύνη από την πλευρά της Περιφέρειας. Αυτό που επί της ουσίας κάνει η Περιφέρεια είναι να λαμβάνει από την κυβέρνηση την τυπική επιβεβαίωση περί ύπαρξης διαθέσιμων πιστώσεων για το καθένα από αυτά τα έργα”.

Στάση πληρωμών για έργα ΠΔΕ και ΕΣΠΑ-Νίκας: Κυβερνητικές αποφάσεις-καμία ευθύνη της Περιφέρειας-Από Ιανουάριο οι πληρωμές
To Top