Υγεία

Σταματούν από αύριο τα rapid test στα σπιτάκια στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας

Η ζέστη και οι υψηλές θερμοκρασίες εξαντλούν τόσο τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στα σπιτάκια στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας όσο και τον κόσμο που περιμένει προκειμένου να υποβληθεί σε rapid test. Ετσι, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Συντονιστή των δράσεων του ΕΟΔΥ στη Μεσσηνία, Κώστα Βλαχοδημητρόπουλο, σταματούν από αύριο Τετάρτη 5 Μαΐου τα τεστ στα σπιτάκια, αφού λόγω των καιρικών συνθηκών που θυμίζουν καλοκαίρι, δεν θέλουν να ταλαιπωρούνται ούτε οι πολίτες που περιμένουν στη ζέστη ούτε το προσωπικό του ΕΟΔΥ.
Πάντως σήμερα έγιναν κανονικά rapid test τόσο στην κεντρική πλατεία όσο και στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. Από αύριο Τετάρτη τα τεστ γρήγορης ανίχνευσης κορονοϊού θα γίνονται μόνο στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Να υπενθυμίσουμε οτι  τα σπιτάκια για rapid test από τον ΕΟΔΥ, μπήκαν στην κεντρική πλατεία στις 19 Μαρτίου, και μέχρι σήμερα, 45 μέρες μετά, εξυπηρέτησαν πλήθος πολιτών που έκαναν δωρεάν τεστ. Η σκέψη να στηθούν τα σπιτάκια στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας αποδείχτηκε σοφή, καθώς εκεί καθημερινά εως και τις 2 το μεσημέρι γίνονταν και οι περισσότεροι έλεγχοι, καθώς ήταν σημείο εύκολα προσβάσιμο σε όλους και καθημερινά από εκεί ουσιαστικά περνά η “μισή Καλαμάτα”, οπότε και ήταν σημείο κομβικό για γρήγορους ελέγχους. Εν όψει καλοκαιριού πάντως, θα ήταν ιδανικό να διατηρηθεί ένα κεντρικό σημείο για τεστ, εκτός από αυτό στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. Ίσως στο αίθριο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, θα ήταν μια καλή ιδέα, ενώ να θυμίσουμε οτι στο ίδιο κτήριο λειτουργεί και το Κέντρο Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Μαίρη Περδικέα

Σταματούν από αύριο τα rapid test στα σπιτάκια στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας
To Top