ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στα σχέδια η ίδρυση Alliance Française στην Καλαμάτα

Νίκας: “Να πείσουμε τη Γαλλική Κυβέρνηση να παραχωρήσει το κτήριο του πρώην Γαλλικού Ινστιτούτου στο Δήμο Καλαμάτας”

Το Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκε, σήμερα Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, ο Δρ. Eric Pinzelli με συνεργάτες του και συναντήθηκε με το Δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, παρουσία της Αγγελικής Μήτρου, πρώην συνεργάτιδος του Δήμου Καλαμάτας και πρώην Διευθύντριας του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, κ. Pinzelli επιδιώκει την ίδρυση Alliance Française στην Καλαμάτα, για την προώθηση της γαλλικής γλώσσας και του γαλλικού πολιτισμού και την ενθάρρυνση των πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ της Καλαμάτας – Μεσσηνίας και του γαλλόφωνου κόσμου.

Πρόκειται για έναν διεθνή οργανισμό με ιστορία 135 ετών,[ιδρύθηκε στο Παρίσι το 1883] και έχει ως βασικό στόχο τη διδασκαλία των Γαλλικών ως δεύτερης γλώσσας. Το 2014 ο οργανισμός αριθμούσε 850 κέντρα σε 137 χώρες.

Ο κ. Pinzelli ενημέρωσε δε το Δήμαρχο ότι στην Καλαμάτα και στη γύρω περιοχή κατοικούν περί τα 200 άτομα με γαλλική καταγωγή και υπηκοότητα, μεταξύ των οποίων και οι συνεργάτες του.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΠΡΩΗΝ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ

Για το θέμα της συγκεκριμένης πολιτιστικής δράσης, ο Δήμαρχος είπε ότι πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις, ώστε να πείσουμε τη Γαλλική Κυβέρνηση να παραχωρήσει το κτήριο του πρώην Γαλλικού Ινστιτούτου στο Δήμο Καλαμάτας με σκοπό την επισκευή του και τη χρησιμοποίησή του ως Μουσείου της πόλης, αλλά και για την κάλυψη των αναγκών του Γαλλικού Προξενείου, όπως και φορέων του γαλλικού πολιτισμού.

Παρά τις προσπάθειες του Δήμου και την ύπαρξη ολοκληρωμένης μελέτης, το κτήριο έχει αφεθεί στην τύχη του, με αποτέλεσμα ν’ απαξιώνεται συνεχώς και να μετατρέπεται σε χώρο που μπορεί ν’ αποτελέσει και κίνδυνο για την υγεία και την ποιότητα ζωής των περιοίκων, καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.

Στα σχέδια η ίδρυση Alliance Française στην Καλαμάτα
To Top