ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Στα πράσα” θα πιάνονται οι οδηγοί που δεν πληρώνουν διόδια – Πού θα μπουν οι νέες κάμερες

Σε νέους σταθμούς διοδίων επεκτείνεται η εγκατάσταση καμερών που θα πιάνει “στα πράσα” τους οδηγούς που δεν πληρώνουν διόδια.

Δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια η απόφαση για την εγκατάσταση και λειτουργία των ειδικών ηλεκτρονικών τεχνικών συσκευών για την καταγραφή και βεβαίωση των παραβάσεων μη καταβολής διοδίων τελών.

Στην απόφαση αναφέρεται ότι οι κάμερες θα εγκατασταθούν στους παρακάτω σταθμούς:

1. Μετωπικός Σ.Δ. Ρίου (Χ.Θ. 199,660): Όλες οι λωρίδες του Σταθμού Διοδίων (Σ.Δ.) Ρίου είναι εξοπλισμένες με σύστημα ελέγχου και καταγραφής συναλλαγών – παραβάσεων και συγκεκριμένα 15 λωρίδες (εκ των οποίων 7 αμφίδρομης είσπραξης). Σε κάθε λωρίδα υπάρχουν δύο (2) σταθερές έγχρωμες κάμερες σταθερής εστιακής απόστασης χωρίς μεγέθυνση, και μία (1) ασπρόμαυρη σταθερή κάμερα ανά κατεύθυνση είσπραξης (ήτοι 1 σε λωρίδες μονής κατεύθυνσης και 2 σε λωρίδες αμφίδρομης κατεύθυνσης) για λήψη φωτογραφιών του οχήματος μετά του αριθμού κυκλοφορίας του. Δηλαδή συνολικά υφίστανται 30 κάμερες επί στεγάστρων και 22 κάμερες επί νησίδων λωρίδων διοδίων για την καταγραφή του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος, ήτοι 52 κάμερες εν συνόλω. Επίσης για την ενημέρωση των χρηστών υπάρχουν τοποθετημένες στην αρχή της χοάνης του εν λόγω σταθμού διοδίων 2 ευδιάκριτες σχετικές ενημερωτικές πινακίδες (1 σε κάθε κατεύθυνση, προς Πάτρα και προς Αθήνα).

2. Μετωπικός Σ.Δ. Ελαιώνα (Χ.Θ. 163,610): Όλες οι λωρίδες του νέου Σ.Δ. Ελαιώνα είναι εξοπλισμένες με σύστημα ελέγχου και καταγραφής συναλλαγών – παραβάσεων και συγκεκριμένα 15 λωρίδες (εκ των οποίων 7 αμφίδρομης είσπραξης). Σε κάθε λωρίδα θα υπάρχουν δύο (2) σταθερές έγχρωμες κάμερες σταθερής εστιακής απόστασης χωρίς μεγέθυνση, και μία (1) ασπρόμαυρη σταθερή κάμερα ανά κατεύθυνση είσπραξης (ήτοι 1 σε λωρίδες μονής κατεύθυνσης και 2 σε λωρίδες αμφίδρομης κατεύθυνσης) για λήψη φωτογραφιών του οχήματος μετά του αριθμού κυκλοφορίας του.
Δηλαδή συνολικά υφίστανται 30 κάμερες επί στεγάστρων και 22 κάμερες επί νησίδων λωρίδων διοδίων για την καταγραφή του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος, ήτοι 52 κάμερες εν συνόλω.
Επίσης για την ενημέρωση των χρηστών υπάρχουν τοποθετημένες στην αρχή της χοάνης του εν λόγω σταθμού διοδίων 2 ευδιάκριτες σχετικές ενημερωτικές πινακίδες (1 σε κάθε κατεύθυνση, προς Πάτρα και προς Αθήνα).

3. Πλευρικοί Σ.Δ. Αραχωβίτικων ή Δρεπάνου (Χ.Θ. 196,900): Όλες οι λωρίδες των νέων πλευρικών Σ.Δ. Αραχωβίτικων είναι εξοπλισμένες με σύστημα ελέγχου και καταγραφής συναλλαγών – παραβάσεων και συγκεκριμένα 4 λωρίδες. Σε κάθε λωρίδα θα υπάρχουν δύο (2) σταθερές έγχρωμες κάμερες σταθερής εστιακής απόστασης χωρίς μεγέθυνση, και μία (1) ασπρόμαυρη σταθερή κάμερα για λήψη φωτογραφιών του οχήματος μετά του αριθμού κυκλοφορίας του. Δηλαδή συνολικά υφίστανται 8 κάμερες επί στεγάστρων και 4 κάμερες επί νησίδων λωρίδων διοδίων για την καταγραφή του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος, ήτοι 12 κάμερες εν συνόλω. Επίσης για την ενημέρωση των χρηστών υπάρχουν τοποθετημένες στην αρχή της χοάνης του εν λόγω σταθμού διοδίων 2 ευδιάκριτες σχετικές ενημερωτικές πινακίδες (1 σε κάθε κατεύθυνση είσπραξης, έξοδος από Αθήνα – είσοδος προς Αθήνα).

Το εν λόγω ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων και οι κάμερες αυτού ακολουθούν ως προς όλα (χαρακτηριστικά, προδιαγραφές κλπ.) τον πλήρη φάκελο του υπάρχοντος ηλεκτρονικού συστήματος συλλογής διοδίων (μελέτη, τεχνικές προδιαγραφές, πιστοποιητικά έγκρισης του Ανεξάρτητου Μηχανικού, πιστοποιητικά CE του εξοπλισμού κλπ.), που έχει εξάλλου εγκριθεί προς χρήση τόσο από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας, όσο και από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας.
Οι θέσεις τοποθέτησης του άνω εξοπλισμού πεδίου (κάμερες) του συστήματος έχουν εγκριθεί με τα πιστοποιητικά έγκρισης μελέτης του Ανεξάρτητου Μηχανικού για τους εν λόγω Σταθμούς Διοδίων.

Aπό
https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/koinonia/214142/sta-prasa-tha-pianontai-oi-odigoi-pou-den-plironoun-diodia-poy-tha-boun-oi-nees-kameres

“Στα πράσα” θα πιάνονται οι οδηγοί που δεν πληρώνουν διόδια – Πού θα μπουν οι νέες κάμερες
To Top