ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα “μπλε” το ρολόι της Μεσσήνης για τον Διαβήτη-Ανταποκρίθηκαν οι πολίτες στις δωρεάν μετρήσεις σακχάρου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, στο πλαίσιο της 14ης Νοεμβρίου παγκόσμιας ημέρας διαβήτη.
Πολλοί πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και προσήλθαν το πρωί στην πλατεία όπου γίνονταν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου από επισκέπτριες υγείας του Διαβητολογικού Ιατρείου του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας και του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης.

Οι μετρήσεις συνεχίστηκαν και το απόγευμα από τις νοσηλεύτριες του Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Σημαντική ήταν επίσης η συμμετοχή του αναπληρωτή Καθηγητή Παθολογίας-Διαβήτη της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ συμπατριώτη μας Παναγιώτη Χαλβατσιώτη καθώς και ιατρών από το Νοσοκομείο, το Κέντρο Υγείας και ιδιώτες, και εκπροσώπους συλλόγων του κλάδου που μίλησαν για τον Διαβήτη, για την πρόληψη, την αντιμετώπισή του και τα νέα επιστημονικά και τεχνολογικά δεδομένα.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος στον χαιρετισμό του, τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή είναι πάντα αρωγός σε εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που σχετίζονται με την υγεία. Για τον λόγο αυτό, οργανώνει ευρύτερες δράσεις στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής για την ενημέρωση των πολιτών. Την εκδήλωση συντόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία» Αθανασία Καρούνου.

Το ιστορικό ρολόι του πάρκου Μεσσήνης φωταγωγήθηκε με χρώμα μπλε, όπως συνηθίζεται να γίνεται κάθε χρόνο την ημέρα αυτή σε ένα ιστορικό μνημείο ή κτίριο της περιοχής όπου πραγματοποιείται εκδήλωση.

Ο κλόουν Βούλης με τους συνεργάτες του διασκέδασαν τα παιδιά με happenings και facepainting, ενώ τα μέλη του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Μεσσήνης σχημάτισαν το μπλε κύκλο, που συμβολίζει την ενότητα της παγκόσμιας κοινότητας του διαβήτη και χόρεψαν στο τέλος της εκδήλωσης.

Τη δράση οργάνωσαν ο Σύλλογος Διαβητικών Ν. Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία» σε συνεργασία με τον Δήμο Μεσσήνης. Πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ΠΟΜΑμεΑ Πελοποννήσου, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας/Διαβητολογικό Ιατρείο, του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης, του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού-Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας και με την ευγενική υποστήριξη του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Μεσσήνης και της εταιρείας Medtrust/wellion.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ «Η ΓΛΥΚΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑ»

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκστρατεία ενημέρωσης με τίτλο: «ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ-ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ» που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Διαβητικών Ν. Μεσσηνίας «Η Γλυκιά Μεσσηνία» σε συνεργασία με τον Δήμο Μεσσήνης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Σακχαρώδη
Διαβήτη, την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023 στην πλατεία της Μεσσήνης. Η δράση ενημέρωσης ξεκίνησε από το πρωί 10.00-12.00 και συνεχίστηκε το απόγευμα 18.00-20.00 όπου έγιναν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου από επισκέπτριες υγείας και νοσηλεύτριες του Διαβητολογικού Ιατρείου του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης και από εθελόντριες του Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Στις 18.30 φωταγωγήθηκε με μπλε χρώμα το Ιστορικό ρολόι στην πλατεία της Μεσσήνης και στη συνέχεια τους παρευρισκόμενους καλωσόρισαν και μίλησαν για την Παγκόσμια Ημέρα η Πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Μεσσηνίας Αθανασία Καρούνου, ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γεώργιος Αθανασόπουλος και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου Νίκος Καραλής.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτισαν η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου Άννα Καλογεροπούλου, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας με εξειδίκευση στον Διαβήτη του ΕΚΠΑ Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, ο εκπρόσωπος της Διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας γενικός ιατρός με εξειδίκευση στο Διαβήτη Αναστάσιος Μακρής, η Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Τζίνα Θεοδωροπούλου, ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης Διονύσιος Καλογερόπουλος, το μέλος του Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας Ιάκωβος Περρωτής και η Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας του ΕΕΣ Κατερίνα Γκόνου, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη στήριξή τους.

Ακολούθως, οι εξειδικευμένοι στο διαβήτη ιατροί και διατροφολόγοι μίλησαν για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, μεταφέροντας το δικό τους μήνυμα για τη σημασία της πρόληψης και της εκπαίδευσης και απαντώντας σε ερωτήματα που έθεσε η Πρόεδρος κα Αθανασία Καρούνου. Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Αναπληρωτής
Καθηγητής Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, ο γενικός γιατρός Αναστάσιος Μακρής, η Ενδοκρινολόγος Αρετή Κορακοβούνη, ο γενικός ιατρός του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης Κώστας Μανδηλάρης και η Προϊσταμένη του Τμήματος Διατροφής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας η διατροφολόγος Κέλλυ Μπουκέα τους οποίους
ευχαριστούμε θερμά για τις πολύτιμες συμβουλές τους και τη γνώση που μας μετέφεραν.

Τα μέλη του ΔΣ μοίρασαν έντυπα για το Σακχαρώδη Διαβήτη στους συμμετέχοντες και το μπλε κύκλο του Διαβήτη στους μικρούς μας φίλους που επισκέφθηκαν το χώρο. Ο κλόουν Βούλης με τους συνεργάτες του μοίρασαν μπλε μπαλόνια, έκαναν facepanting τον μπλέ κύκλο και διασκέδασαν τα παιδιά με διάφορες καλλιτεχνικές
και αθλητικές δραστηριότητες μεταφέροντας στα παιδιά με το δικό τους μοναδικό τρόπο μηνύματα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη.

Τέλος, τα μέλη και χορευτές του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Μεσσήνης, φορώντας μπλε μπλουζάκια, σχημάτισαν μαζί με τους μικρούς μας φίλους τον μπλέ κύκλο και μας χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς κλείνοντας πολύ όμορφα τη βραδιά. Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του Συλλόγου και δάσκαλο χορού Ιωάννη Μπότη και τη δασκάλα χορού Δήμητρα Λουκάκου.
Θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση και την επιτυχή έκβαση της δράσης μας, τα ΜΜΕ της Μεσσηνίας που διέδωσαν το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας και ιδιαίτερα τους Δημοτικούς Συμβούλους της Μεσσήνης, τους πολίτες της Μεσσήνης και γενικότερα της Μεσσηνίας, μικρούς και μεγάλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

 

Στα “μπλε” το ρολόι της Μεσσήνης για τον Διαβήτη-Ανταποκρίθηκαν οι πολίτες στις δωρεάν μετρήσεις σακχάρου
To Top