ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα μπλε το Ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ

Εντυπωσιακό ήταν το θέαμα της φωταγώγησης του ιστορικού Δημαρχείου Καλαμάτας με χρώμα μπλε, χρώμα το οποίο έχει επιλεγεί να φωταγωγούνται κεντρικά σημεία των πόλεων από την Παγκόσμια Οργάνωση Διαβήτη (IDF) κάθε 14η Νοεμβρίου.

Η Καλαμάτα και φέτος έστειλε το δικό της μήνυμα, σε συνεργασία με το Σύλλογο Διαβητικών Ν. Μεσσηνίας, φωταγωγώντας με το εντυπωσιακό μπλε χρώμα, περιμετρικά, το ιστορικό Δημαρχείο της πόλης, με την φετινή Παγκόσμια Ημέρα της 14ης Νοεμβρίου να είναι αφιερωμένη στο νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο με υπεράνθρωπη προσπάθεια από τη δική του πλευρά επιχειρεί να κρατήσει όρθιο το σύστημα υγείας.
Σήμερα, με την πανδημία να μην κάνει εξαιρέσεις, είναι σημαντικό να ακούμε τους ειδικούς και να τηρούμε αυστηρά τις οδηγίες τους, όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

H αλματώδης αύξηση του αριθμού των πασχόντων παγκοσμίως (460 εκατ. παγκόσμια, 10-12% του πληθυσμού στην Ελλάδα), κάνει ακόμη πιο σημαντικό τον ρόλο των νοσηλευτών, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται και έντονη ανάγκη για περισσότερη εξειδίκευση του νοσηλευτικού προσωπικού στα θέματα που άπτονται του Σακχαρώδη Διαβήτη.
Ως εκ τούτου, οι κυβερνήσεις πρέπει να αναγνωρίσουν τη σημασία της επένδυσης στην εκπαίδευση και την κατάρτιση, γιατί σύμφωνα με το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας, οι νοσηλευτές με την κατάλληλη κατάρτιση και τη γνώση μπορούν να κάνουν τη διαφορά στα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη.

Στην λιτή συμβολική εκδήλωση παραβρέθηκε και η Πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Ν.Μεσσηνίας Αθανασία Καρούνου, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος, ο Πρόεδρος της ΦΑΡΙΣ Παντελής Δρούγας και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας.

To Top