ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα μπλε για τον διαβήτη το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Δωρεάν μετρήσεις σακχάρου στη κεντρική πλατεία Καλαμάτας

Η Καλαμάτα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, χθες Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2022, έστειλε το δικό της μήνυμα. Με στόχο την πρόληψη και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για το Διαβήτη, ο Δήμος σε συνεργασία με το Σύλλογο Διαβητικών Ν. Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία» φωταγώγησε στα μπλε το Πνευματικό Κέντρο της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι η 14η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, ημέρα κατά την οποία αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών στα συμπτώματα, τα αίτια, τη θεραπεία και την πρόληψη των επιπλοκών του Σακχαρώδους Διαβήτη.

Παράλληλα, στην Κεντρική Πλατεία της πόλης διοργανώθηκε εκδήλωση από την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου και τον Σύλλογο Διαβητικών Μεσσηνίας «Η Γλυκιά Μεσσηνία», με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας, με θέμα «ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ-ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ»

Επίσης, μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου από επισκέπτριες υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας και νοσηλευτές του Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας του ΕΕΣ.

Στα μπλε για τον διαβήτη το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας
To Top