ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα μαύρα σκοτάδια η μισή Καρδαμύλη εδώ και 10 μέρες-Εκτός λειτουργίας ο οδοφωτισμός

Στα “κάγκελα” οι επαγγελματίες εστίασης και διαμονής -Στα σκοτάδια βυθίζεται η περιοχή όταν νυχτώνει – Νίπτει τας χείρας του ο Δήμος και τους παραπέμπει στη ΔΕΗ

Σε μαύρα σκοτάδια ζουν εδώ και 10 μέρες κάτοικοι και επισκέπτες της Καρδαμύλης, και συγκεκριμένα της περιοχής Ντέρμα που καλύπτει μια τεράστια έκταση, που ξεκινά από τον παραλιακό δρόμο και φτάνει μέχρι και τον κεντρικό επαρχιακό δρόμο, κοντά στο Γυμνάσιο -Λύκειο της Καρδαμύλης. Όταν νυχτώνει δεν υπάρχει οδοφωτισμός με αποτέλεσμα να επικρατεί πυκνό σκοτάδι, με μόνα φώτα αυτά των σπιτιών, των ξενοδοχείων και των διερχόμενων οχημάτων.

Στη συγκεκριμένη περιοχή εκτός από κατοικίες υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια καθώς και εστιατόρια. Σε καθημερινή βάση εδώ και 10 μέρες, μετά το σούρουπο η περιοχή βυθίζεται στο σκοτάδι καθώς δεν λειτουργεί ο οδοφωτισμός, με αποτέλεσμα να φοβάσαι να κυκλοφορήσεις.

Διαμαρτύρονται κάτοικοι και επισκέπτες-Αγριογούρουνα και τσακάλια κόβουν βόλτες

Κάτοικοι και επισκέπτες διαμαρτύρονται για αυτή την κατάσταση καθώς δεν μπορούν να απολαύσουν τη βόλτα τους, ούτε να εξυπηρετηθούν. Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες τα φώτα στους δρόμους ανάβουν στις 01:30 ακόμα και στις 02:30 τη νύχτα! Ενώ ξενοδόχοι και επαγγελματίες οι οποίοι απευθύνθηκαν στο MessiniaLive δηλώνουν οργισμένοι από την αδιαφορία. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που αγριογούρουνα ακόμα και τσακάλια(!), κατεβαίνουν ακόμα και στους δρόμους, λόγω του απόλυτου σκότους.

Η δημοτική Αρχή Δυτικής Μάνης έχει γίνει δέκτης πολλών παραπόνων και διαμαρτυριών για την κατάσταση,  παραπέμπει ωστόσο τους διαμαρτυρόμενους επαγγελματίες και κατοίκους στη ΔΕΗ. Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε, λόγω πτώσης της τάσης, απορρυθμίστηκε το συστήµα τηλεχειρισµού ακουστικής συχνότητας (TAS) και δεν εμφανίζεται συνεργείο για την επιδιόρθωση της αστοχίας αυτής. Το πρόβλημα πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί, σε μια τόσο τουριστική περιοχή και οι αρμόδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Στα μαύρα σκοτάδια η μισή Καρδαμύλη εδώ και 10 μέρες-Εκτός λειτουργίας ο οδοφωτισμός
To Top