Παιδί

Στα “κάγκελα” οι γονείς για τη διακοπή των σχολικών γευμάτων στα Δημοτικά της Καλαμάτας

“Να αναλάβει η Περιφέρεια τη σίτιση των παιδιών”-Χωρίς μεσημεριανό γεύμα  οι μαθητές 17 Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Καλαμάτας

Τη δυσαρέσκειά της για την αιφνιδιαστική διακοπή των σχολικών μεσημεριανών γευμάτων και στα Δημοτικά του Δήμου Καλαμάτας, όπως και σε ολη τη χώρα, εκφράζει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Καλαμάτας. Οι γονείς επισημαίνουν ότι πρόκειται για μια σειρά λαθών και παραβλέψεων-μετά τα τάμπλετ που ακόμα περιμένουν και τις μάσκες XXL- του Υπουργείου Παιδείας, που οδήγησε και στη διακοπή των μεσημεριανών γευμάτων για χιλιάδες μαθητές εν μέσω πανδημίας. Επιπλέον, υπενθυμίζουν το πρόβλημα με τον εξοβελισμό 8 σχολείων του Δήμου Καλαμάτας, ήδη από την περσινή χρονιά, που έμειναν εκτός γευμάτων…εκ παραδρομής, και κανείς μέχρι σήμερα δεν φρόντισε να λύσει το θέμα. Τώρα, εν μέσω πανδημίας όλα τα σχολεία μένουν εκτός γευμάτων, γιατί η νέα σύμβαση του Υπουργείου κόλλησε στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Οι γονείς ζητούν τη συνδρομή της Περιφέρειας στη σίτιση των μαθητών της Καλαμάτας.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων του Δήμου Καλαμάτας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για την προσωρινή διακοπή των σχολικών γευμάτων. Μας κάνει εντύπωση πόσο πλούσιο και άμεσο είναι το νομοθετικό έργο του υπουργείου σε νομοσχέδια που έρχονται με κλειστά τα σχολεία και χωρίς καν την γνώμη της εκπαιδευτικής κοινότητας, ενώ σε γραφειοκρατικές διαδικασίες που αφορούν τόσο σημαντικά θέματα όπως τα σχολικά γεύματα κωλυσιεργεί και δεν δίνει την απαιτούμενη σημασία.

Μετά τα τάμπλετ που ακόμα περιμένουμε (δεν ήρθαν ποτέ!!!), τις καθαρίστριες που ακόμα περιμένουμε, τις μάσκες που όσες ήρθαν με καθυστέρηση 3 μηνών, τα 1.000 laptop της Περιφέρειας, τώρα έρχεται η σειρά του προγράμματος των σχολικών γευμάτων (που ανεξάρτητα από τα τεράστια προβλήματα στην εφαρμογή του προγράμματος) αποτελούν στήριγμα για αρκετές οικογένειες που αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες μέσα στην καθημερινότητα για να καλύψουν άμεσες ανάγκες, και μάλιστα αυτή του φαγητού.

Στα σχολεία του δήμου Καλαμάτας, ακόμα και μέχρι την ξαφνική διακοπή των σχολικών γευμάτων παραμένουν 8 σχολικές μονάδες που δεν παίρνουν τα σχολικά γεύματα (λόγω λάθους μας λένε εδώ και 1,5 χρόνο).

Η Ένωση γονέων με συνεχείς παρεμβάσεις της είχε επισημάνει την αδικία αυτή τόσο στην Υπουργό παιδείας, σε Βουλευτές του νομού μας, στον Περιφερειάρχη και στον Δήμαρχο της πόλης. Εδώ και 1,5 χρόνο όχι μόνο δεν αποκαταστάθηκε η αδικία αυτή αλλά δυστυχώς επιπλέον προέκυψε και το πρόβλημα με το ελεγκτικό συνέδριο.

Χρειάστηκε πάνω από 1 χρόνο για να μπορέσουν να διανέμουν 350 μερίδες που περίσσευαν, έχει περάσει 1,5 χρόνος από τον άδικο αποκλεισμό των 8 σχολείων, να δούμε πόσες καιρό θα χρειαστούν να ξεπεράσουν το τωρινό πρόβλημα !!!
Ντροπή τους !!! Εδώ και τώρα να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλιστούν τα σχολικά γεύματα και να πάρει μέτρα το υπουργείο Παιδείας να επεκταθεί στο σύνολο του μαθητικού δυναμικού το μέτρο των σχολικών γευμάτων.

Υ.Γ. Καλούμε τον Περιφερειάρχη να υλοποιήσει την υπόσχεσή που είχε δώσει από τον Νοέμβριο του 2019, και να προβεί με έξοδα της περιφέρειας στην κάλυψη των γευμάτων που άδικα δεν δίνονται.

Μ.Π.

Στα “κάγκελα” οι γονείς για τη διακοπή των σχολικών γευμάτων στα Δημοτικά της Καλαμάτας
To Top