ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα κάγκελα οι δικηγόροι για το επίδομα των 400 ευρώ

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΥΨΟΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΜΕΣΩ ΟΑΕΔ ΑΠΟ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟ ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΕΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ

Σε πλήρη διάσταση με την κυβέρνηση ήλθαν οι δικηγόροι, όσον αφορά στο έκτακτο επίδομα ύψους 400 ευρώ που θα δοθεί σε αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες.

Οι δικηγόροι διακόπτουν τον διάλογό τους με την κυβέρνηση, μετά από τις τελευταίες επαφές που έγιναν μεταξύ των δύο πλευρών για το έκτακτο επίδομα ύψους 400 ευρώ που προτίθεται να διαθέσει η κυβέρνηση -και- σε δικηγόρους.

Πρόκειται για ένα ποσό που οι δικηγόροι επισημαίνουν πως προέρχεται από τα δικά τους χρήματα στον ΟΑΕΔ και το οποίο θα δοθεί στοχευμένα, σε ειδικές περιπτώσεις, που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια.

Αποτέλεσμα των τελευταίων επαφών μεταξύ κυβέρνησης και δικηγόρων ήταν η σημερινή ανάρτηση εκ μέρους του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσού, ο οποίος ενημερώνει πως οι δικηγόροι αποχωρούν από τον διάλογο.

«Η κυβερνητική στάση για τα 400 ευρώ θίγει την αξιοπρέπεια του κλάδου», υπογραμμίζει ο κ. Βερβεσός.

Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο επίδομα θα δοθεί σε αυτοαπασχολούμενος επιστήμονες, ήτοι, σε γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, οικονομολόγους και γεωτεχνικούς.

Στη χθεσινή (21/1) συζήτηση που έγινε με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, εκφράστηκαν σοβαρές διαφωνίες, τόσο για το ύψος του ποσού, όσο και για τυχόν συμψηφισμούς με τις επιστρεπτέες προκαταβολές, με τους δικηγόρους να αποχωρούν.

πηγή:ieidiseis.gr

Στα κάγκελα οι δικηγόροι για το επίδομα των 400 ευρώ
To Top