ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα Επείγοντα του Νοσοκομείου εργαζόμενη της ΔΕΥΑΚ μετά απο λογομαχία με τον δήμαρχο Καλαμάτας

Για κατάχρηση εξουσίας και αυταρχισμό καταγγέλλει τον Νίκα το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑ Μεσσηνίας

Στα επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας κατέληξε εργαζόμενη της ΔΕΥΑΚ μετά από έντονο φραστικό επεισόδιο που είχε με τον δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, σύμφωνα με καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑ Μεσσηνίας.

Το Σωματείο καταγγέλλει τον δήμαρχο Καλαμάτας “για αυταρχισμό, εκφοβισμό της εργαζόμενης και κατάχρηση εξουσίας”, γιατί η ίδια προσέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας για να καταγγείλει τη δυσμενή αλλαγή της θέσης της.

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με το Σωματείο, όταν η εργαζόμενη προσέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας για να καταγγείλει τη μετάταξή της, θεωρώντας τη ως βλαπτική μεταβολή της θέσης της, καθώς από ΠΕ Οικονομικού που ήταν στην ΕΥΔΑΠ βρέθηκε σε θέση ΔΕ στην ΔΕΥΑΚ. Η συγκεκριμένη εργαζόμενη βρίσκεται με μετάταξη από την ΕΥΔΑΠ στην ΔΕΥΑΚ εδώ και 3,5 χρόνια σε θέση χαμηλότερη των προσόντων της. Πρόκειται για υπάλληλο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Οικονομικού.
Ο δήμαρχος, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία του Σωματείου, την κάλεσε στο γραφείο του για εξηγήσεις.

Συγκεκριμένα στην καταγγελία αναφέρονται τα ακόλουθα:
“Με μεθόδευση και αυταρχισμό, η διεύθυνση, η διοίκηση και ο Δήμαρχος Καλαμάτας οδήγησαν εργαζόμενη της ΔΕΥΑΚ από μετάταξη, στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Η εργαζόμενη διεκδίκησε με καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας την τακτοποίηση της μετάταξής της και την τοποθέτησή της σε θέση ανάλογη των προσόντων της.
Ο Δήμαρχος όταν το πληροφορήθηκε, καταργώντας τον Πρόεδρο, την Διεύθυνση και το ΔΣ πού ο ίδιος έχει ορίσει, ανέλαβε ο ίδιος προσωπικά να εφαρμόσει την μέθοδο της τρομοκράτησης, κάνοντας κατάχρηση του αξιώματός του Δημάρχου. Την κάλεσε σε απολογία στο Δημαρχείο.
Της επιτέθηκε φραστικά, λέγοντας της ότι έπρεπε να τον ευγνωμονεί για την μετάταξη, να μην είναι αχάριστη και την κατηγόρησε ότι έχει πληροφορίες από τον Πρόεδρο και τον Διευθυντή, ότι δεν εργάζεται και δημιουργεί προβλήματα στην υπηρεσία.
Πράγμα πού δεν ισχύει, αφού η εργαζόμενη από την πρώτη στιγμή, έδειξε διάθεση συνεργασίας. Αξιοποιώντας τα προσόντα και τις επιστημονικές της γνώσεις, ως Πρόεδρος της επιτροπής προμηθειών, αναβάθμισε τις υπηρεσίες διαφάνειας των προμηθειών.
Το επιβεβαιώνουν ο προϊστάμενος και οι συνάδελφοι της στο γραφείο. «Παράπτωμά» της, η διεκδίκηση των εργασιακών της δικαιωμάτων λόγω βλαπτικής μεταβολής. Το αποδεικνύουν η έκθεση και οι υποδείξεις από την επιθεώρηση εργασίας.
Υποδείξεις πού αρνούνται να εφαρμόσουν και απαντούν με εκφοβισμό και τρομοκρατία.
Καταγγέλλουμε τον Δήμαρχο για αυταρχισμό, για αντεργατική συμπεριφορά εκτός ορίων, που τσαλαπατώντας την προσωπικότητα και αξιοπρέπεια της εργαζόμενης την οδήγησε σε κρίσιμη κατάσταση στα επείγοντα του Νοσοκομείου. Καλείται τόσο ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, όσο και ο Διευθυντής να πάρουν θέση ως οι πλέον αρμόδιοι”.

Η εργαζόμενη αμέσως μετά την έντονη λογομαχία με τον δήμαρχο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αισθανόταν καλά, βρισκόταν σε έντονη συναισθηματική φόρτιση και οδηγήθηκε με ταχυκαρδία από συναδέλφους της στο Νοσοκομείο, όπου και έγινε εισαγωγή στη βραχεία. Εκεί προληπτικά της έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και μέτρηση πίεσης που είχε φτάσει στο 19. Αργά το βράδυ αναχώρησε για το σπίτι της.
Το Σωματείο Εργαζομένων καταγγέλλει “την προσβολή της προσωπικότητας της εργαζόμενης” από τον δήμαρχο, και μιλά για “κατάχρηση εξουσίας” και “αυταρχισμό” εκ μέρους του, για θέμα στο οποίο παρενέβη “χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα”.

Στα Επείγοντα του Νοσοκομείου εργαζόμενη της ΔΕΥΑΚ μετά απο λογομαχία με τον δήμαρχο Καλαμάτας
To Top