ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα χέρια της Αστυνομίας συμμορία που είχε κλέψει 30 σπίτια στην Καλαμάτα-Πάνω από 120.000 ευρώ τα κλοπιμαία

Πάνω από 120.000 ευρώ η λεία των δραστών από τα κλοπιμαία- Δεν σταμάτησαν σε σήμα των αστυνομικών, ανέπτυξαν ταχύτητα με αποτέλεσμα να τρακάρουν και να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητό τους- Διέφυγαν οι 4 συνελήφθη ένας 22χρονος μετά από καταδίωξη από τους Αστυνομικούς-Σε διάστημα 2 μηνών έγιναν οι 30 κλοπές των σπιτιών στην Καλαμάτα

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, τριάντα (30) περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα κλοπής σε οικίες, στην Καλαμάτα .

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 22χρονος ημεδαπός.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και απόπειρας αυτών και για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της απείθειας και επικίνδυνης οδήγησης , η οποία περιλαμβάνει ακόμη τέσσερις (4) ημεδαπούς, ηλικίας από 21 έως 31 ετών, αντίστοιχα.

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΣΕ ΣΗΜΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΡΕΛΙΑ-ΑΝΕΠΤΥΞΑΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΚΑΡΑΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ-ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 22ΧΡΟΝΟΣ-ΔΙΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ

Ειδικότερα, το βράδυ της Παρασκευής, σε περιοχή του Δήμου Καλαμάτας, εντοπίσθηκε όχημα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, στο οποίο επέβαιναν τα παραπάνω πέντε άτομα και μη σταματώντας σε σήμα των αστυνομικών ανέπτυξε ο οδηγός του ταχύτητα, προσπαθώντας να αποφύγει τον έλεγχο, εγκαταλείποντας τελικά αυτό λίγο πιο πέρα, με αποτέλεσμα να διαφύγουν οι τέσσερις δράστες, ενώ ο 22χρονος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, από αρχές Σεπτεμβρίου του 2019 έως και την 29.11.2019, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών σε οικίες.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες, κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα, στην Καλαμάτα, διέπραξαν συνολικά είκοσι εννέα (29) κλοπές-διαρρήξεις και μία (1) απόπειρα κλοπής σε οικίες.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει συνολικά χρυσαφικά, χρήματα κ.α., η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις -120.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Επιπλέον κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

Στα χέρια της Αστυνομίας συμμορία που είχε κλέψει 30 σπίτια στην Καλαμάτα-Πάνω από 120.000 ευρώ τα κλοπιμαία
To Top