MESSINIA PLUS

Σπηλιά Κυπαρισσίας: Τιμή στα «εννιάμερα της Παναγίας» και ονοματοδοσία οδού στον παπα-Γιάννη

Οδός «Ιερέα Ιωάννη Πουλόπουλου» στη Σπηλιά – Συγκίνηση στην ονοματοδοσία

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιόρτασε η Σπηλιά Κυπαρισσίας την Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τα λεγόμενα «εννιάμερα της Παναγίας». Οι θρησκευτικές τελετές τελέστηκαν παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.Χρυσοστόμου, ενώ ακολούθησε αργότερα πανηγύρι του Συλλόγου «Ερμής», που συγκέντρωσε πλήθος κόσμου.

Η φετινή γιορτή είχε και έναν ξεχωριστό συμβολισμό, καθώς πραγματοποιήθηκε η ονοματοδοσία οδού προς τιμήν του μακαριστού πρωτοπρεσβύτερου Ιωάννη Πουλόπουλου, του αγαπημένου σε όλους παπα-Γιάννη. Η εκδήλωση υλοποίησε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας στις 12 Ιουνίου 2024, με τη μετονομασία της οδού Υψηλάντου σε «οδό Ιερέα Ιωάννη Πουλόπουλου».

3c60058f-f6d4-4845-9635-5307b5acb7d1

a61885da-1073-4cb2-a468-3f3a8c8d171c

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τριφυλίας Αντώνης Βλάχος (δεξιά), και ο γιος του παπα Γιάννη  Σωτήρης Πουλόπουλος.

ac7a24f5-1157-4fd7-9d7c-849cfc7b2be2

c4cf7501-92b0-41f2-af91-e8a9f9f462ab

Ο παπα-Γιάννης υπηρέτησε με πίστη, αφοσίωση και ταπεινότητα τη Σπηλιά για περισσότερα από πενήντα χρόνια, αφήνοντας ανεξίτηλο αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία. Γεννημένος το 1927 στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας, αφιέρωσε τον ποιμαντικό του βίο από τα 18 του χρόνια έως και την κοίμησή του, τον Ιανουάριο του 2023, στη διακονία της Εκκλησίας και των ανθρώπων του τόπου.

Η μνήμη του πλέον θα παραμένει ζωντανή, καθώς το όνομά του κοσμεί έναν από τους δρόμους του χωριού που αγάπησε και υπηρέτησε με συνέπεια. Τη σχέση της οικογένειάς του με τη Σπηλιά συνεχίζει ο γιος του, Σωτήρης Πουλόπουλος, καταξιωμένος δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας "Κόκκινος Πρωταθλητής", ο οποίος εξακολουθεί να προβάλλει με αγάπη τον τόπο μέσα από την τοπική εφημερίδα που επιμελείται "Τα Νέα της Σπηλιάς".

To Top