Τουρισμός

Σπάρτη: Εγκαινιάστηκε το περίπτερο Τουριστικής Πληροφόρησης

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 5 Ιουλίου τα εγκαίνια του περιπτέρου Τουριστικής Πληροφόρησης Σπάρτης, το οποίο ήδη έχει ξεκινήσει να λειτουργεί στη λακωνική πρωτεύουσα. Τα εγκαίνια έκανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Το περίπτερο επαναλειτουργεί επί της Λεωφόρου Λυκούργου, απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο της λακωνικής πρωτεύουσας.

Μέσα από την αποτελεσματική συνεργασία-σύμπραξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Σπάρτης και της Πελοπόννησος Α.Ε. βρέθηκαν οι τρόποι για την ουσιαστική υποστήριξη της οργάνωσης και επαναλειτουργίας του Περιπτέρου Τουριστικής Πληροφόρησης (info kiosk) καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, από κατάλληλα καταρτισμένο στελεχιακό δυναμικό.
Στο εξής, μέσα από τις ποιοτικές παρεχόμενες υπηρεσίες, η Σπάρτη και η Λακωνία θα προβάλλονται ως προορισμός φιλικός προς τον επισκέπτη όλες τις εποχές του χρόνου.
Στο περίπτερο τουριστικής πληροφόρησης, ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να αναζητήσει στοιχεία για τη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων, των μουσείων, των πολιτιστικών χώρων κλπ, αλλά και πληροφορίες που αφορούν τα καταλύματα, τους χώρους εστίασης, ψυχαγωγίας και θα μπορεί να προμηθεύεται δωρεάν έντυπο υλικό παρουσίασης του τουριστικού προϊόντος της Λακωνίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περίπτερο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Σπάρτης κατασκευάστηκε και λειτούργησε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2019, με πρωτοβουλία της τότε δημοτικής Αρχής, για την ανάδειξη και προώθηση της ιδιαίτερης πολιτιστικής κληρονομιάς της Σπάρτης και της Λακωνίας.
Ωστόσο, λειτουργούσε με περιορισμένο ωράριο και προσωπικό.
Αυτό επιλύεται σήμερα αφού θα λειτουργεί καθημερινά πρωί- απόγευμα και Σαββατοκύριακα.

ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΦΑΙΔΡΑΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΖΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 16 ΜΗΝΕΣ

Τι ανέφερε το Δελτίο Τύπου του Δήμου Σπάρτης στις 18 Φεβρουαρίου 2019

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019 15:01
Έναρξη λειτουργίας Περιπτέρου Τουριστικής Πληροφόρησης

“Ο Δήμος Σπάρτης συνεχίζοντας την υλοποίηση της τουριστικής του πολιτικής, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη λειτουργίας του Περιπτέρου Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου. Ένα χρόνιο αίτημα των δημοτών, των επισκεπτών και των επιχειρήσεων του τουρισμού έγινε πραγματικότητα με ένα καλαίσθητο και λειτουργικό Περίπτερο το οποίο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης, έναντι του Αρχαιολογικού Μουσείου επί της Λεωφόρου Λυκούργου. Το περίπτερο διαθέτει δύο θέσεις εργασίας, σύνδεση ίντερνετ και τηλέφωνο καθώς και τηλεόραση η οποία θα προβάλει βίντεο με τα αξιοθέατα του Δήμου κατά τις ώρες λειτουργίας του.

Με τη λειτουργία του, το Περίπτερο Τουριστικής Πληροφόρησης θα καλύψει τις ανάγκες πληροφόρησης των επισκεπτών του Δήμου Σπάρτης καθώς σε αυτό θα παρέχονται πληροφορίες ,από ξενόγλωσσο προσωπικό του Δήμου, για τα αξιοθέατα, τα μουσεία, τους αρχαιολογικούς χώρους, τις εκδηλώσεις, τα δρομολόγια συγκοινωνιακών μέσων κλπ. Επίσης θα διανέμονται τουριστικοί οδηγοί σε έξι γλώσσες (ελληνικά-αγγλικά-γερμανικά-ιταλικά-γαλλικά-ρώσικα), τουριστικοί χάρτες και λοιπό πληροφοριακό υλικό, καθώς και διαφημιστικά φυλλάδια επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού. Όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να διαθέσουν πληροφοριακό υλικό θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Σπάρτης στο τηλ. 2731028166 ή απευθείας με το Περίπτερο Τουριστικής Πληροφόρησης στο τηλ. 2731025811.

Οι ημέρες λειτουργίας του Περιπτέρου είναι Δευτέρα-Παρασκευή και οι ώρες λειτουργίας είναι 9:00 π.μ με 14:00 μ.μ.”

Και βεβαίως πολύ καλά έκανε η νυν περιφερειακή αρχή και προσέλαβε επιπλέον προσωπικό ώστε να λειτουργεί το τουριστικό περίπτερο με διευρυμένο ωράριο αλλά και τα Σαββατοκύριακα και να εξυπηρετεί όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες. Αλλά η φιέστα με τα “εγκαίνια” ενός περιπτέρου που ως δομή προϋπήρχε από πέρυσι, απο την προηγούμενη δημοτική Αρχή Σπάρτης και λειτουργούσε ήδη με 2 υπαλλήλους, μάλλον υποτιμά τη νοημοσύνη των δημοτών, και δεν εξυπηρετεί τίποτα περισσότερο παρά επικοινωνιακούς λόγους.

ΥΓ: Εγκαινιάζω:Θέτω για πρώτη φορά σε εφαρμογή κάτι , χρησιμοποιώ κάτι πρώτος ή για πρώτη φορά

Εγκαίνια: Η τελετή για την επίσημη έναρξη της λειτουργίας ενός κτηρίου, τεχνικού έργου ή μιας επιχείρησης, έκθεσης κλπ

Μαίρη Περδικέα

Σπάρτη: Εγκαινιάστηκε το περίπτερο Τουριστικής Πληροφόρησης

Δημοφιλέστερα

To Top