ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοβαρές ζημιές από φωτιά σε πρατήριο τυροκομικών προϊόντων στην Καλαμάτα

ΜΙΑ ΩΡΑ ΠΡΙΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΞΕΣΠΑΣΕ Η ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΖΗΜΙΕΣ  ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ 

Φωτιά εκδηλώθηκε, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, σήμερα στις 07:20 το πρωί σε πρατήριο τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων “Μαντινεία” στην οδό Υπαπαντής στην Καλαμάτα.

Η αρχική εστία της ήταν εντός του καταστήματος, στη γωνία που βρίσκονται ψυγεία, και γρήγορα επεκτάθηκε από την ξύλινη οροφή σε όλο το ισόγειο του καταστήματος, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στον εξοπλισμό του καταστήματος (τζάμια, ψυγεία, βιτρίνες, πάγκους κλπ), το οποίο εκείνη την ώρα ήταν κλειστό και θα άνοιγε μετά τις 8. Ο εξοπλισμός έχει καταστραφεί ολοσχερώς, όπως εκτίμησε η Πυροσβεστική.

Παρόλο που η παρέμβαση για να σβήσει η φωτιά έγινε αμέσως, η φωτιά πρόλαβε και έκαψε το μαγαζί, καταστρέφοντας τον εξοπλισμό, αλλά και το εσωτερικό του

Πρώτη παρέμβαση για να σβήσει η φωτιά έγινε από τον επιχειρηματία Άρη Χριστόφορο, που περνούσε τυχαία από το σημείο και την σύζυγο του πρώην Βουλευτή Πέτρου Κωνσταντινέα, Μαρίζα,  που αντιλήφθηκαν τους καπνούς καθώς εργαζόταν ακριβώς δίπλα στο αρτοποιείο τους.
Με  δυο διαθέσιμους πυροσβεστήρες προσπάθησε να τη σβήσει και στη συνέχεια βοήθησε και ο σύζυγός της, Πέτρος.
Παράλληλα, ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική που έφτασε μετά από λίγα λεπτά στο σημείο, με 2 οχήματα και 5 άντρες. Αυτοί φορώντας τον κατάλληλο εξοπλισμό μπήκαν στο εσωτερικό και μετά από λίγα λεπτά έσβησαν την φωτιά. Από τις πρώτες εκτιμήσεις φαίνεται να οφείλεται σε κάποιο βραχυκύκλωμα ωστόσο το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής είναι αυτό που θα διαλευκάνει τα αίτια της φωτιάς.

Εκτεταμένες οι ζημιές σε προϊόντα, στον εξοπλισμό αλλά και στο εσωτερικό του καταστήματος

Προανάκριση για τα αίτια της φωτιάς διεξάγει το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, ενώ ήδη ξεκίνησαν εργασίες για να ασφαλίσει το μαγαζί, αφού έσπασε όλη η μπροστινή τζαμαρία.

 

To Top