Τουρισμός

SOS από ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα Τριφυλίας: Βρισκόμαστε σε τραγική κατάσταση-Έκκληση στην Κυβέρνηση για μη επιστρεπτέα ενίσχυση

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΚΙΚΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤ. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΠΡΟΣ:
1) Υπουργό Τουρισμού κ. Κικίλια
2) Υπουργό Οικονομικών κ. Σταικούρα
ΚΟΙΝ:
1) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ
2) ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Κυπαρισσία, 15/03/2022

Θέμα: «Αίτημα επέκτασης της Δράσης Ενίσχυσης κεφαλαίου κίνησης των πληττόμενων από την πανδημία τουριστικών καταλυμάτων (Κυριωτατα 12 μήνης λειτουργίας) για την περίοδο Οκτωβρίου 2021-Απριλίου 2022»

Αξιοσέβαστοι κ.κ υπουργοί Τουρισμού και Οικονομικών,

Σας γνωρίζουμε ότι τα τουριστικά καταλύματα πανελλαδικά και κατ’ επέκταση της Ένωσής μας, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια – διαμερίσματα και κυριως αυτα που έχουν 12μηνη λειτουργία , βρίσκονται σε τραγική οικονομική κατάσταση.

Ειδικότερα , η σωρευτική επίδραση αφενός της πανδημίας της νόσου COVID-19 και αφετέρου του ανεξέλεγκτου πληθωρισμού από 1 Οκτωβρίου 2021 έως σήμερα με απότοκο τις υπέρογκες αυξήσεις τιμών στο πετρέλαιο θέρμανσης, το φυσικό αέριο και ρεύμα, έχουν οδηγήσει σε ολοκληρωτική απίσχναση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, σε υπερχρέωσής τους και σε μερικές περιπτώσεις στο κλείσιμο και στη διακοπή λειτουργείας τους.

Παρακαλούμε θερμά να μεριμνήστε για την ενίσχυση του κλάδου μέσω της παροχή επαρκούς ρευστότητας για την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητάς τους, μέσω μιας μη επιστρεπτέας ενίσχυσης μέρους του κεφαλαίου κίνησης τους.

Η ενίσχυση αυτή, προκειμένου να στηρίξει ουσιαστικά τα καταλύματα της Ένωσής μας θεωρούμε ότι πρέπει να ανέλθει στο ύψος του 25% του κύκλου εργασιών τους για το έτος 2021 ή στην κάλυψη 100% των λειτουργικών τους εξόδων (μισθοδοσία, εισφορές, θέρμανση, ρεύμα, τηλέφωνα κτλ.) από 1 Οκτωβρίου 2021 έως και 30 Απριλίου 2022 (7 μήνες).

Επισημαίνουμε ότι η αιτούμενη ενίσχυση ρευστότητας των επιχειρήσεων του κλάδου μας θεωρείται καθοριστικής σημασίας για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και δη για να ανταποκριθούν αξιοπρεπώς στη φετινή τουριστική περίοδο και αναμένουμε τη θετική σας ανταπόκριση , όπως πράξατε και στο παρελθόν.

Σημειώστε παρακαλούμε, ότι πολλές από τις παραπάνω επιχειρήσεις δεν έλαβαν καμία από τις επιστρεπτέες προκαταβολές 1,2,3 του covid-19 (που γίναν «μη επιστρεπτέες» κατα το 50% του οφειλομενου ποσου).

Το παρόν αίτημα κοινοποιείται και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων καθώς και στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Μεσσηνίας, με την παράκληση να μεριμνήσουν για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

SOS από ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα Τριφυλίας: Βρισκόμαστε σε τραγική κατάσταση-Έκκληση στην Κυβέρνηση για μη επιστρεπτέα ενίσχυση
To Top