Τροφή για σκέψη

Σωματείο Μουσικών Ν. Μεσσηνίας: Μουσική σε παύση – μουσικοί σε ατονία

Tι αναφέρει το Σωματείο Μουσικών Ν. Μεσσηνίας

Εμείς οι μουσικοί τα μόνα μέτρα που έχουμε διδαχθεί είναι τα δύο τέταρτα, τα τρία τέταρτα ,τα τέσσερα τέταρτα… Με την πανδημία μάθαμε και άλλα μέτρα… Τις τελευταίες μέρες  μάθαμε και τα κυβερνητικά μέτρα “α λα καρτ”. Διαφορετικά μέτρα για την μουσική σε γάμους, διαφορετικά στην εστίαση, διαφορετικά στις συναυλίες. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η απαγόρευση μουσικής παντού…εκτός από τις συναυλίες, όπως αυτές που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη μας αυτές τις μέρες.

‘Οσο θα ακούγονται μόνο οι ήχοι από τις κατσαρόλες και τις κουτάλες στα μαγαζιά μας τόσο εμείς θα διεκδικούμε τα δικαιώματα μας.

Δεν μας ταιριάζουν οι φωνές, ούτε οι ύβρεις, ούτε οι απειλές. Το μόνο που θέλουμε είναι να μας αντιμετωπίζει η κυβέρνηση ως συμμάχους στη διάδοση του πολιτισμού και όχι σαν υγειονομική βόμβα.

άρθρο του Μίκη Θεοδωράκη γραμμένο στη Μόσχα , καλοκαίρι 1957 :

Έτσι ενωμένοι σ’ αυτή την παγκόσμια συνεργασία, δεν βοηθούμε μόνο τη στερέωση της ειρήνης, αλλά προσφέρουμε στον εαυτό μας το μοναδικό μέσον για πρόοδο και ανάπτυξη σε όλους τους τομείς του πνεύματος και της τέχνης, που έμειναν ατροφικοί στα χρόνια της καταστροφής.

Η θέση του Νεοέλληνα καλλιτέχνη παίρνει ιδιαίτερο νόημα και σημασία μέσα σ’ αυτό το σχήμα. Πρέπει να γίνει, με το έργο του και το παράδειγμά του, ο ένθερμος απόστολος της ειρήνης, της συνεργασίας και της φιλίας ανάμεσα σε όλους τους λαούς.

 

#μένουμε_ασφαλείς

#emvolio

#lets_get_free_and_sing

Σωματείο Μουσικών Ν. Μεσσηνίας: Μουσική σε παύση – μουσικοί σε ατονία
To Top