ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας: Σχετικά με τη διαρροή στο πεζοδρόμιο της Ακρίτα 44

Στα προβλήματα υποστελέχωσης της ΔΕΥΑΚ οφείλεται σύμφωνα με τους εργαζόμενους η διαρροή νερού από βάνα στην οδό Ακρίτα, υποστηρίζοντας ότι οι εργολαβίες στις οποίες ανατίθενται οι επισκευές δεν γνωρίζουν τα κυκλώματα απομόνωσης των περιοχών. Ζητούν από τη νέα Δημοτική Αρχή να απευθυνθεί στην Κυβέρνηση και να απαιτήσει άμεσα στελέχωση με μόνιμο προσωπικό της Υπηρεσίας, αλλά και την ένταξη της ΔΕΥΑΚ στις υπηρεσίες 24ωρης λειτουργίας, προκειμένου οι εργαζόμενοί της να επεμβαίνουν οποτεδήποτε παραστεί ανάγκη μέσα στο 24ωρο. Κάνουν λόγο ακόμα μια φορά για εργασιακό μεσαίωνα, επιρρίπτοντας ευθύνες στην απερχόμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ, υποστηρίζοντας ότιεργαζόμενοι καλύπτουν τις βλάβες εκτός ωραρίου τους εθελοντικά και χωρίς αποζημίωση.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Σχετικά με τη διαρροή στο πεζοδρόμιο της οδού Ακρίτα 44, είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε τους δημότες μας.

Η διαρροή στον αγωγό ύδρευσης στην οδό Ακρίτα 44, αναδεικνύει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΔΕΥΑΚ, σχετικά με τη στελέχωσή της σε προσωπικό. Οι πολιτικές υποστελέχωσής της αλλά και η απαράδεκτη έως και επικίνδυνη στάση του απερχόμενου Δ.Σ της ΔΕΥΑΚ, οδήγησαν στην απόλυση 26 εργαζομένων και την Υπηρεσία να προσπαθεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες με εργολαβίες, όπου αδυνατούν να έχουν άμεση επέμβαση, μη γνωρίζοντας το κύκλωμα απομόνωσης των περιοχών.

Η συντήρηση των βανών απομόνωσης δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, αφού δεν υπάρχει ούτε επιστημονικό, ούτε εργατοτεχνικό προσωπικό. Οι παλιοί 2-3 συνάδελφοι, που γνωρίζουν τα κυκλώματα απομόνωσης περιοχών, δεν μπορούν ούτε να συντηρήσουν τις βάνες αλλά δεν είναι διαθέσιμοι σε 24ωρη βάση να επέμβουν κατασταλτικά, αφού η ΔΕΥΑΚ δεν αναγνωρίζεται ως υπηρεσία 24ωρης βάσης και άρα δεν επιτρέπονται οι επιφυλακές.

“Οι συνάδελφοι μέχρι σήμερα επεμβαίνουν εθελοντικά χωρίς καμία κάλυψη και χωρίς αποζημίωση για τις υπηρεσίες που προσφέρουν”

Με αυτόν τον εργασιακό Μεσαίωνα, που το Σωματείο μας έχει καταγγείλει κατ΄ επανάληψη, τέτοια φαινόμενα είναι σίγουρο ότι θα επαναληφθούν και στο μέλλον.

“Καλούμε για άλλη μια φορά τη Δημοτική αρχή να απαιτήσει άμεσα από την κυβέρνηση την στελέχωση της Υπηρεσίας με το απαραίτητο μόνιμο επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό”

Να απαιτήσει από την Αποκεντρωμένη Περιφερειακή Διοίκηση να ενταχθεί η ΔΕΥΑΚ στις Υπηρεσίες 24ωρης Λειτουργίας, έτσι ώστε με βάρδιες και επιφυλακές οι εργαζόμενοι να μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους συμπολίτες μας.

Αισθανόμαστε άσχημα όταν οι συνδημότες μας κινδυνεύουν από Υπηρεσίες που αδυνατούμε να προσφέρουμε και στρέφονται πολλές φορές κατά των εργαζομένων, που δεν φέρουν καμία ευθύνη”, καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας.

Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας: Σχετικά με τη διαρροή στο πεζοδρόμιο της Ακρίτα 44
To Top