ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας: Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να μην παίζει πολιτικά παιχνίδια σε βάρος μας

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 

2.500 ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ- 24 ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ

Τι αναφέρουν στην ανακοίνωση- δημόσια καταγγελία τους

“Eνώ συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των συμβασιούχων απολυμένων της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, η Δημοτική Αρχή απαντά με κινήσεις διάσπασης ενότητας των εργαζομένων.

Επιλεκτικά καλεί εργαζόμενους για εργασία με αδιευκρίνιστες σχέσεις , αφού δεν τηρεί ούτε τις νόμιμες διαδικασίες. Τις κινήσεις αυτές καταγγέλλει το σωματείο και καλεί την επιθεώρηση εργασίας για σχετικό έλεγχο.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να σεβαστεί την αγωνία των συναδέλφων μας και να μην παίζει πολιτικά παιχνίδια σε βάρος των οικογενειών τους.

Με αυτόν τον τρόπο συμπεριφοράς τους, αποδεικνύουν το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν από την έλλειψη προσωπικού και το έννομο συμφέρον και καλούνται να συνομολογήσουν και να αποδεχτούν στο αίτημα των απολυμένων για μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Αίτημα που έχει αποδεχτεί η τοπική κοινωνία (έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 2.500 υπογραφές), με ανακοινώσεις συμπαράστασης των 24 Σωματείων εργαζομένων στους ΟΤΑ, της ομοσπονδίας ΠΟΕ-ΔΕΥΑ, του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, του Ν.Τ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΔΕΔΥ, του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΕΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΗΝΙΑΣ, του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Μεσσηνίας, του Συνδικάτου Ιδιωτικών υπαλλήλων Ν. Μεσσηνίας, του Συνδικάτου επισιτισμού Ν. Μεσσηνίας, του πρώην Δημάρχου Καλαμάτας Παναγή Κουμάντου, του Συλλόγου συνταξιούχων Ν. Μεσσηνίας”.

Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας: Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να μην παίζει πολιτικά παιχνίδια σε βάρος μας
To Top