ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ: Ευθύνες και στον Δήμαρχο Καλαμάτας για συνδικαλιστική δίωξη εργαζομένων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ AΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

“Με αυταρχικό και ύπουλο τρόπο  η Δημοτική αρχή και η διοίκηση της ΔΕΥΑ Καλαμάτας  κλιμακώνει  την τρομοκρατία και τις διώξεις απέναντι στους εργαζόμενους και το σωματείο.

Στην προσπάθειά της αυτή,  ασκεί συνδικαλιστική δίωξη στην Γραμματέα του Σωματείου μας Στραβάκου Σταυρούλα, με επιστολή που της κοινοποιήθηκε μέσω της Διεύθυνσης. Χωρίς τεκμηρίωση την αποσπά από το γραφείο προμηθειών του οικονομικού τμήματος και την τοποθετεί στο τμήμα εκμετάλλευσης να φακελώνει τους λογαριασμούς.

Ο συντάκτης της επιστολής έχει ονοματεπώνυμο Αθανασόπουλος Κωνσταντίνος. Η ευθύνη της συνδικαλιστικής δίωξης ανήκει στη  Δημοτική Αρχή και προσωπικά στον Δήμαρχο Βασιλόπουλο Θανάση.

Στη προσπάθεια που καταβάλαμε, ώστε να ακούσουμε τα επιχειρήματα και τους σχεδιασμούς της Διοίκησης, για να συμβάλλουμε θετικά στον σχεδιασμό της Επιχείρησης με τεκμηριωμένες προτάσεις για την οργανωτική ανασύνταξη όλου του προσωπικού χωρίς βλαπτικές μεταβολές, συναντήσαμε άρνηση και αυταρχισμό. «Αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε», μας είπε ο κ Αθανασόπουλος. «Εδώ εγώ είμαι το αφεντικό και κάνω ότι θέλω». Μάλιστα έφθασε στο σημείο να μας κάνει και υποδείξεις πως να ασκούμε την μεταξύ των εργαζομένων αντιπαράθεση και διαπάλη. Να ζητάμε άδεια από τον ίδιο,  όταν θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε στους Διευθυντές και στους προϊσταμένους.

Εμείς ξέρουμε καλά τι επιδιώκουν.  Διώκοντας την Γραμματέα του Σωματείου μας, προσπαθούν να περάσουν κλίμα αμφισβήτησης και παραίτησης στους εργαζόμενους και  στο Σωματείο.

Ένα Σωματείο που η αγωνιστική του στάση στέκεται εμπόδιο στην εμπορευματική λειτουργία των ΔΕΥΑ και στα σχέδια ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών και του νερού. Στέκεται εμπόδιο στις ελαστικές και εργολαβικές σχέσεις εργασίας.   Έδωσε δίνει και θα συνεχίσει να δίνει μάχες μέχρι την οριστική μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Ότι και να σκαρφιστούν, όσα εμπόδια και να βάλουν οι εργαζόμενοι δεν θα κάνουν πίσω. Και αυτή η προσπάθεια θα πέσει στο κενό. Ότι κατακτήσαμε δεν είμαστε διατεθειμένοι να το απεμπολήσουμε.
Οι εργαζόμενοι δεν  θα επιτρέψουν να χτυπηθεί το σωματείο και οι αγώνες τους, ειδικά μπροστά στη νέα επίθεση απέναντι στα δικαιώματά τους που ξετυλίγεται από κράτος και εργοδοσία.
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην Γραμματέα του Σωματείου και καλούμε για πολλοστή φορά τον Δήμαρχο, την Δημοτική  Αρχή και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ να σταματήσουν κάθε επίθεση απέναντι στην ίδια και το Σωματείο.

 ΟΛΟΙ ΣΤHN ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣH ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

Την Παρασκευή 26 Μάρτη στις 6:30μμ στην Πλατεία 23ης Μάρτη ΤΩΡΑ επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας

 Φτάνει πια! Δεν παίζουμε άλλο τη ζωή μας κορώνα – γράμματα!”

Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ: Ευθύνες και στον Δήμαρχο Καλαμάτας για συνδικαλιστική δίωξη εργαζομένων
To Top