ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σωματείο εργαζομένων ΔΕΥΑ: Ζητάμε μόνιμες προσλήψεις χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Κουφαλάκος: “Η νέα δημοτική Αρχή παρουσιάζει μια εικονική πραγματικότητα-Δεν έχει το στελεχιακό δυναμικό για να εκτελέσει το μεγάλο έργο της ΔΕΥΑΚ”

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ KAI ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ THΣ ΝΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ

Συνέντευξη τύπου από άλλο γραφείο παραχώρησε σήμερα ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης κι Αποχέτευσης Καλαμάτας Παναγιώτης Κουφαλάκος, στα γραφεία της ΔΕΥΑΚ, λόγω της παραίτησης που υπέβαλε από την θέση που κατείχε και πλέον είναι ένας διοικητικός υπάλληλος.

“Καλούμε τη δημοτική αρχή να πάρει πολιτική απόφαση και να σταματήσει αυτό το παιχνίδι με τους εργαζόμενους , έχουν “ματώσει” τα παιδιά από δικαστήριο σε δικαστήριο”

Σκοπός της συνέντευξης ήταν να παρουσιάσει κάποια στοιχεία για την απαξιωτική κατάσταση της ΔΕΥΑΚ. Απασχολούνται 110 σήμερα στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Καλαμάτας, εκ των οποίων οι 63 είναι μόνιμοι, και κάποιες άλλες ειδικές κατηγορίες και τόνισε πως δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει αύριο το πρωί και πως το Σωματείο θα συνεχίσει την πάλη και τους αγώνες για μόνιμες προσλήψεις.
Επεσήμανε πως το μισό προσωπικό των ΔΕΥΑ Μεσσηνίας είναι γηρασμένο και πως είναι δύσκολο να εκτελέσει μεγάλα έργα, ενώ αναμένεται το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι συνταξιοδοτήσεις.
Τέλος αναφέρθηκε στον κίνδυνο να απαξιωθεί περαιτέρω η επιχείρηση και να πάμε σε ιδιωτικοποίηση.
Ολοκληρώνοντας, ο κ.Κουφαλάκος αναφερόμενος μετά από σχετική ερώτηση, στον ορισμό νέας Διευθύντριας Οικονομικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΚ είπε πως το σωματείο έχει ενστάσεις κι αναμένει την απόφαση της Περιφέρειας, χωρίς να θέλει να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.

To Top