ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας: “Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί”

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ

“Με μία λιτή, απάντηση η Δημοτική αρχή απέφυγε να απαντήσει επι της ουσίας στις κινητοποιήσεις μας, προβάλλοντας νομικούς ισχυρισμούς πού της απαγορεύουν την ικανοποίηση του αιτήματος μονιμοποίησης των 26 υπό απόλυση εργαζομένων.

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Τόσο ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κύριος Μπασακίδης, όσο και η νομικός του σύμβουλος, ας μας απαντήσουν για την νομιμότητα της απόφασης κάτω από την ροδιά έξω από τα γραφεία της ΔΕΥΑΚ, πού έχουμε καταγγείλει.

Τώρα για το θέμα: Πρώτα από όλα ας μας απαντήσουν καθαρά:

ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑΙ Η ΟΧΙ;

ΘΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ ΜΕ ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ;

H πρόταση πού έχουμε κάνει για να γνωρίζουν οι Δημότες μας είναι η εξής και παρερμηνείες δεν δέχεται: Λήψη απόφασης από το ΔΣ, επιθυμίας μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Εξουσιοδότηση του Προέδρου κυρίου Μπασακίδη, να παραστεί στο Δικαστήριο και να συνομολογήσει στο αίτημα των εργαζομένων για μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Εχουμε καταθέσει στον Πρόεδρο νομική υποστήριξη του αιτήματος πού από κοινού τον καλούμε να υποστηρίξουμε στην νέα κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων ως και όχι ως αντίδικοι. Γνωρίζουμε ότι, το νομικό θεσμικό οπλοστάσιο πού οι εναλλασσόμενες Κυβερνήσεις έχουν θεσμοθετήσει, είναι αρνητικό για τις μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι, Περιφερειακές και Δημοτικές Διοικήσεις , εξειδικεύουν και υλοποιούν τις πολιτικές κατευθύνεις των εναλλασσόμενων Κυβερνήσεων πού τις υποστηρίζουν. Ταυτόχρονα όμως γνωρίζουμε ότι, με θάρρος και συνομολογία, Δήμαρχοι πού αντιπαλεύουν αυτές τις πολιτικές, παίρνουν αποφάσεις, παρευρίσκονται στα δικαστήρια όπου οι εργαζόμενοι διεκδικούν το δικαίωμα τους για εργασία και παίρνουν θετικές αποφάσεις.
Για όποιον ενδιαφέρεται ας παρακολουθήσει τους Δημάρχους Πάτρας και Χαϊδαρίου, αλλά και Καλλιθέας, όπου έχουν αποσπάσει θετικές ανάλογες αποφάσεις. Αλλά και όπου έχουν αντίθετα αποτελέσματα, επιμένουν με στήριξη των αιτημάτων ανάκλησης των αποφάσεων. Προκαλούμε την Δημοτική αρχή αλλά και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, να αναζητήσει από το διαδίκτυο τελευταία υποστήριξη παρέμβαση του Πελετίδη στο αίτημα εργαζομένων στο κοιμητήριο για ανάκληση της απόφασης ασφαλιστικών, όπου ήταν αρνητική για τους εργαζόμενους.

Τέλος δεν ακούσαμε, αν και προκαλέσαμε, καμία θέση από όλους τους δημοτικούς και περιφερειακούς συνδυασμούς πού πρόσφατα διεκδίκησαν του Δήμους και διεκδικούν κάποιες από αυτές, την Διοίκηση της τοπικής Διοίκησης την ερχόμενη Κυριακή.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ”, καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων.

Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας: “Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί”
To Top