ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας: “Ο Δήμαρχος προχωρά σε επιλεκτικές προσλήψεις χωρίς ΑΣΕΠ και με απευθείας ανάθεση”

Τι καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας:

Το Σωματείο μας καλεί τους εργαζόμενους σε κινητοποίηση την Δευτέρα 29/6/2020 και ώρα 2 το μεσημέρι σε συγκέντρωση, διαμαρτυρίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ της επιχείρησης.

Κατά την προγραμματισμένη συνεδρίαση το ΔΣ, μεταξύ άλλων, έχει θέμα πρόσληψης ενός μηχανικού ΠΕ, και ενός μηχανικού ΤΕ με σύμβαση παροχής υπηρεσιών. Πρόκειται για προαποφασισμένες προσλήψεις συγκεκριμένων, με απ ευθείας ανάθεση.

Καλούμε τον Δήμαρχο και Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, να αποσύρει το θέμα. Οι προσλήψεις είναι απαραίτητες , όχι μόνο αυτές οι ειδικότητες αλλά και πολλές περισσότερες πού προβλέπονται στον νέο οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας και πού σήμερα παραμένουν καινές. Αν το ΔΣ ενδιαφέρεται πραγματικά να λειτουργήσει η ΔΕΥΑΚ, ανταποκρινόμενη στις νέες αυξημένες ανάγκες, θα πρέπει να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με κάλυψη όλων των καινών οργανικών θέσεων. Τουλάχιστον ας το διεκδικήσουν από το Υπουργείο με απόφαση και να το απαιτήσει ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, στις διάφορες επαφές πού κάνει με τον Υπουργό Εσωτερικών.

Είναι πρόκληση αυτή η τακτική πρόσληψης από το παράθυρο, την ίδια στιγμή πού συνάδελφοί μας είναι όμηροι δικαστικών διεκδικήσεων, για την μονιμοποίηση τους , πού για να αποσπάσουν τη συνομολόγηση τους στα δικαστήρια, αναγκάστηκαν σε μια σειρά από κινητοποιήσεις πού είδαν το φώς της δημοσιότητας πανελλαδικά.

Εχει τεράστιες ευθύνες ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, πού προχωρά σε επιλεκτικές προσλήψεις, χωρίς τις διαδικασίες ΑΣΕΠ, την στιγμή μάλιστα πού έχει πάρει άδεια προκήρυξης για κάλυψη 8 θέσεων εργασίας, πού συμπεριλαμβάνει διπλάσιους πολιτικούς μηχανικούς, απ αυτούς πού θέλει να πάρει με διαδικασίες απ ευθείας ανάθεσης.

Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας: “Ο Δήμαρχος προχωρά σε επιλεκτικές προσλήψεις χωρίς ΑΣΕΠ και με απευθείας ανάθεση”
To Top