ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σωματείο εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας: Απεργούμε την Παρασκευή 12/1

Το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑ Μεσσηνίας θα συμμετάσχει στην απεργία και θα κάνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαζί με το Συνδικάτο Οικοδόμων την Παρασκευή 12/1 στις 10 το πρωί στην πλατεία 23ης Μαρτίου, όπως και στην γενική απεργία – συλλαλητήριο την Δευτέρα 15 Ιοανουαρίου στις 7 το απόγευμα, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, πάλι στην πλατεία 23ης Μαρτίου, όπως δήλωσε σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος των εργαζομένων Παναγιώτης Κουφαλάκος.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
Μέρα με την μέρα όλο και περισσότερο συνειδητοποιούμε ότι, μόνο η μαζική συμμετοχή και η οργανωμένη πάλη μπορεί να βάλει εμπόδια στην επίθεση πού δέχεται η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Δεν περιμένουμε τίποτα από τα αστικά στρώματα και από τα επιτελεία τους. Δεν περιμένουμε τίποτα από συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Δεν τρέφουμε αυταπάτες.
Χτίζουμε την δική μας κοινωνική εργατική κοινωνική συμμαχία και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις αντεπίθεσης απέναντι σε παλιά και νέα μέτρα και βάζουμε στο προσκήνιο τις δικές μας εργατικές λαϊκές ανάγκες. Δεν πιστεύουμε στα παραμύθια περί «τέλους των μνημονίων». Ο μεταμνημονιακός παράδεισος πού υπόσχονται είναι παράδεισος για τα κέρδη, του κεφαλαίου, πού απαιτεί μονιμοποίηση των αντεργατικών νόμων, αλλά και πάρα πέρα κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης, πού φθάνει μέχρι και την απαγόρευση των απεργιακών κινητοποιήσεων, ώστε να τους αφήσει ελεύθερους να πάρουν ακόμα και τα σπίτια των λαικών οικογενειών.
Ότι και να κάνουν, ότι και να ψηφίσουν, είμαστε αποφασισμένοι να μην υπακούσουμε. Θα αντισταθούμε και θα καταργήσουμε το νόμο πού βάζει εμπόδια στην λήψη απόφασης για απεργία στην πράξη.
Απεργουμε και συμμετεχουμε στις κινητοποιησεις των ταξικων συνδικάτων και ομοσπονδιών γιά:
. Να υπερασπιστούμε το μοναδικό μας όπλο, το δικαίωμα μας στη απεργία.
. Επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 και επαναφορά των συλλογικών ΣΣΕ
. Να μην πέσει κανένα σπίτι λαικών οικογενειών σε χέρια τραπεζίτη
. Να σταματήσει η φοροληστεία και να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ.
. Σταθερές και μόνιμες θέσεις εργασίας,
. Νέους οργανισμούς υπηρεσιών των ΔΕΥΑ, πού θα διασφαλίζουν τον δημόσιο χαρακτήρα τους, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τις εργολαβίες.
. Φθηνό και υγιεινό νερό προς όλους”, καταλήγει η ανακοίνωση.

To Top