ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας: “Απαιτούμε μέτρα προστασίας των εργαζομένων από την πανδημία”

Παναγιώτης Κουφαλάκος: “Δε μένουμε με κλειστό το στόμα, σπάμε την κυβερνητική προπαγάνδα, πάμε κόντρα στην επίθεση κυβέρνησης – εργοδοσίας”

Aπό την Συνέντευξη τύπου του ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων στις ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

“Σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές, το σωματείο μας, που πάντα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, έχει να δηλώσει τα εξής:

Οι γιατροί και το υγειονομικό προσωπικό, δε λένε ψέματα. Λένε την αλήθεια και τα αιτήματα τους είναι αιτήματα όλου του λαού.

Απαιτούμε :

1. Άμεσα προσλήψεις.

Οι 2.000 προσλήψεις, είναι σταγόνα στον ωκεανό, μπροστά στις 30.000 ελλείψεις που υπάρχουν σε κανονικές συνθήκες και όχι σε συνθήκες πανδημίας.

2. Να ανοίξουν όλα τα διαθέσιμα κρεβάτια στις ΜΕΘ Εδώ και τώρα να γίνει επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας.

3. Απαιτούμε μέτρα προστασίας των εργαζομένων από την πανδημία, αλλά και από τον ιό που λέγεται επίθεση της εργοδοσίας.

4. Απαιτούμε μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και να μη στοιβάζονται οι εργαζόμενοι σαν τις σαρδέλες. Ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα στις βιοτεχνίες μεταποίησης και συσκευασίας .

5. Απαιτούμε το έκτακτο επίδομα να γενικευτεί για όλους τους εργαζόμενους. Είναι χιλιάδες αυτοί που δεν το δικαιούνται (πχ ωρομίσθιοι κλπ)

6. Απαιτούμε να ανακληθούν και οι 115.000 απολύσεις που έγιναν από 1 μέχρι 20 Μάρτη και το επίδομα ανεργίας να δοθεί σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις

7. Απαιτούμε να σταματήσουν οι πληρωμές σε ΔΕΗ Νερό Τηλέφωνο κλπ από τα λαϊκά νοικοκυριά Απαιτούμε εδώ και τώρα από την κυβέρνηση, να καταργηθούν όλες οι αντεργατικές διατάξεις της ΠΝΠ. Να μη διανοηθούν να περιορίσουν τη συνδικαλιστική δράση με πρόσχημα τον κορονοϊό.

10 χρόνια ο λαός πλήρωσε αρκετά, φορτώθηκε 3 μνημόνια. Να μήν πληρώσει άλλα. Στέλνουμε μήνυμα παντού, ότι δε μένουμε με κλειστό το στόμα, σπάμε την κυβερνητική προπαγάνδα, πάμε κόντρα στην επίθεση κυβέρνησης – εργοδοσίας. Στέλνουμε μήνυμα στους αγωνιζόμενους Iταλούς, που στις 25 Μάρτη έκαναν απεργία ζητώντας μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς. Καλούμε τα σωματεία, τους εργαζόμενους, όλες τις οργανώσεις, από κοινού να παλέψουμε για όλα τα παραπάνω αιτήματα, να εντείνουν τη δράση τους, να γίνουν αποκούμπι των εργαζομένων αυτές τις δύσκολες ώρες. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας, για τις 7 Απρίλη, που θα είναι πανελλαδική μέρα δράσης για τα ζητήματα της υγείας.

Τέλος το Σωματείο μας στα πλαίσια της αλληλεγγύης είναι στην διάθεση του οποιουδήποτε είναι μόνος και χρειάζεται βοήθεια”.

To Top