ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σωματείο ΔΕΥΑΜ: Ο Δήμαρχος ανέστειλε την δίωξη της Προέδρου αλλά η κόντρα συνεχίζεται

Για “αντιδημοκρατική συμπεριφορά” του προέδρου της ΔΕΥΑΚ και “ένοχη σιωπή” του Δημάρχου κάνει λόγο το Σωματείο Εργαζομένων-“Δεν υπάρχει μελέτη αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών”

“ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΒΛΑΠΤΙΚΗ Η ΜΕΤΑΒΟΛΗ” – ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο είχαν σήμερα το μεσημέρι τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας για να συζητήσουν το θέμα της μετακίνησης της νυν Προέδρου του Σωματείου Σταυρούλας Στραβάκου από το Γραφείο Προμηθειών.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ

Είχε προηγηθεί σχετική ανακοίνωσή του Σωματείου που έριξε ευθύνες και στον Δήμαρχο Καλαμάτα αλλά και στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ που “επιδιώκουν το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης και την διάλυση του Σωματείου, προωθώντας πολιτικές αυταρχισμού, αδιαφορώντας ακόμα και για τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από τον συνδικαλιστικό νόμο, που ακόμα είναι σε ισχύ”.

Κατά την συνάντηση είχε προκύψει πως θα έμπαινε ως βάση συζήτησης η μελέτη αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών στην ΔΕΥΑΚ που όμως – σύμφωνα με δηλώσεις που έγιναν μετά την συνάντηση – όχι μόνο δεν ετέθη αλλά και δεν υφίσταται.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος θέλησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και προσπάθησε να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση και αυτό είχε εξαρχής ως βασική επιδίωξη, παύοντας προσωρινά την δίωξη, εξηγώντας το πλάνο και τις προθέσεις του, όμως η προσπάθεια έπεσε στο κενό, αφού το Σωματείο θεωρεί πως πριν από τις αλλαγές και τις μετακινήσεις, έπρεπε να προηγηθεί ενημέρωση και διάλογος.

Στα άκρα η διαφωνία Αθανασόπουλου – Κουφαλάκου

Όμως η αλήθεια είναι, πως και το Messinialive βρέθηκε μετά την συνάντηση, μπροστά σε ένα “θερμό” επεισόδιο με έντονη λογομαχία με χαρακτηρισμούς μεταξύ του Κώστα Αθανασόπουλου και του Παναγιώτη Κουφαλάκου, μια σχέση που είναι σχεδόν αδύνατο να συνεισφέρει σε μια εκτόνωση της έντασης.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Σωματείου

“Χωρίς τη μελέτη και το σχέδιο αναδιάταξης του προσωπικού, που επικαλούνταν, παρουσιάστηκαν, σήμερα στη συνάντηση που είχαμε με τον Δήμαρχο Καλαμάτας, ο Γενικός Διευθυντής και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ Αθανασόπουλος. Με ένα ξέφρενο και αντιδημοκρατικό παραλήρημα , ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, παρουσία του Δημάρχου, επετέθη κατά του Σωματείου με χαρακτηρισμούς απαράδεκτους. Στην προσπάθεια μας να βρούμε μία συμβιβαστική λύση, του προτείναμε να ανακαλέσει τα έγγραφα σχετικά με την απόσπαση, να ανοίξει διάλογο ως οφείλει με το Σωματείο και μετά να γίνει η όποια τεκμηριωμένη απόσπαση χρειαστεί συμπεριλαμβάνοντας και την Πρόεδρο του Σωματείου. Σε απάντηση εισπράξαμε απειλές του στυλ «Εγώ αποφασίζω και δεν είμαι υποχρεωμένος να δίνω εξηγήσεις». Ο δε Γενικός διευθυντής και ο Δήμαρχος απλά παρακολουθούσαν.
Μετά από αυτήν την εξέλιξη, αποχωρήσαμε καταδικάζοντας την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του προέδρου της ΔΕΥΑΚ και την ένοχη σιωπή του Δημάρχου και του Γενικού Διευθυντή .
Η καλύτερη απάντηση στον αυταρχισμό της Δημοτικής αρχής και του Δημάρχου, αποτελεί η μαζική αγωνιστική συμμετοχή μας στην κινητοποίηση για τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς που οργανώνουμε για την Πέμπτη 6 Μάη. Η φετινή πρωτομαγιά πρέπει να πάρει χαρακτηριστικά γενικού ξεσηκωμού, εν όψη του επικείμενου αντεργατικού νομοσχεδίου που πρόκειται να φέρει η Κυβέρνηση στην Βουλή. Ένα νομοσχέδιο που ξεθεμελιώνει ότι εργασιακό δικαίωμα έχει απομείνει. Ένα νομοσχέδιο που καταργεί ακόμα και το 8ωρο που έχει κατακτηθεί με αίμα από τον ξεσηκωμό των εργαζομένων στο Σικάγο. Αυτή την ημέρα έχει χυθεί αρκετό αίμα διαχρονικά για το δικαίωμα στη ζωή. Για το δικαίωμα στην κάλυψη των σύγχρονων αναγκών που η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας μας έχει εξασφαλίσει, αλλά οι εργασιακές σχέσεις μεσαίωνα που επιβάλλουν οι ιδιοκτήτες του κοινωνικοποιημένου πλούτου που παράγουμε, μας τις στερούν”.

To Top