ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα Σωματεία της Καλαμάτας τίμησαν την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ 23ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση των σωματείων για την επέτειο του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου στην Καλαμάτα.
Στην συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Αργύρης Σμυρνής εκ μέρους της Επιτροπής Ειρήνης Μεσσηνίας.
Στην συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο Κώστας Κουβαράς μέλος του ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου ΣΤΕΓ.

DSC-1135

DSC-1137

DSC-1138

DSC-1141

DSC-1144

DSC-1174

DSC-1175

DSC-1176

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιάννης Λαγογιάννης μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας. Μεταξύ άλλων ο ομιλητής δήλωσε:
Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου αποτελεί αγωνιστική παρακαταθήκη για το σήμερα. Ειδικά τώρα που συντελείται η σφαγή του λαού της Παλαιστίνης τα συνθήματα του παραμένουν επίκαιρα. Το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα μόνο πόνο και δυστυχία φέρνει. Εμείς οι εργαζόμενοι μέσα από το συλλογικό μας αγώνα μπορούμε να οργανώσουμε την αντεπίθεση μας. Για αυξήσεις στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις, ανθρώπινα ωράρια, για ειρήνη. Εστί τιμάμε τους νεκρούς μας και στον ίδιο δρόμο συνεχίζουμε, μέχρι την νίκη.

DSC-1147

DSC-1148

DSC-1151

DSC-1173

Στην συνέχεια ακολούθησε πορεία με 100δες διαδηλωτές στους δρόμους της πόλης, δονώντας την ατμόσφαιρα με τα συνθήματα όπως:
Το Πολυτεχνείο ζει έξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί. Λευτεριά στην Παλαιστίνη κτλ.
Στο τέλος της πορείας οι διαδηλωτές ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί στην παράσταση διαμαρτυρίας των σωματείων, έξω από το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, διεκδικώντας Δημόσιο, Δωρεάν Σύστημα Υγείας. Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά με μόνιμες προσλήψεις προσωπικού. Ώστε το όλες οι δομές Υγείας Μεσσηνίας να είναι σε θέση να προσφέρουν σύγχρονες και ασφαλείς υπηρεσίες υγείας σε όλο το λαό.

To Top