Αθλητισμός

Σοκάρει η εικόνα των ποδιών ποδηλάτη μετά τον «Γύρο της Γαλλίας»

Ο ποδηλάτης Pawel Poljanski ο οποίος έκανε τον περιβόητο «Γύρο της Γαλλίας» αποφάσισε να ανεβάσει στον λογαριασμό του στο Instagram φωτογραφίες των εξαντλημένων ποδιών του μετά το τέλος της υπερπροσπάθειάς του.

«Μετά από 16 ετάπ νομίζω ότι τα πόδια μου δείχνουν λίγο κουρασμένα» έγραψε χαρακτηριστικά.

Οι μύες και οι φλέβες είναι διογκωμένες από την υπερπροσπάθεια, ενώ εμφανή είναι και τα ηλιακά εγκαύματα γύρω από τα γόνατα των ποδιών. Όλη η κούραση και η ταλαιπωρία αποτυπωμένη σε μια φωτογραφία.

Δείτε τα πόδια του ίδιου αθλητή όπως είναι υπό φυσιολογικές συνθήκες


Ο Ποδηλατικός Γύρος της Γαλλίας, γνωστότερος ως Tour de France, είναι η πιο γνωστή διεθνής αθλητική διοργάνωση της ποδηλασίας και η σημαντικότερη διοργάνωση ανοιχτού δρόμου, με ιστορία 114 ετών.

Διεξάγεται κάθε χρόνο και φέτος ξεκίνησε το Σάββατο 1η Ιουλίου και αναμένεται να τερματιστεί στις 23 του μηνός. Οι ποδηλάτες-υπεραθλητές καλούνται να καλύψουν μια διαδρομή 3.540 χιλιομέτρων, καθώς η διαδρομή περνά απο 34 γαλλικές περιφέρειες και 3 γειτονικές χώρες ενώ φέτος η έναρξη έγινε απο το Dusseldorf της Γερμανίας.

Η διαδρομή διακρίνεται σε είκοσι ετάπ (στάδια, étapes) το καθένα από τα οποία είναι αυτόνομη κούρσα και έχει δικά του χαρακτηριστικά (π.χ. υπάρχουν ετάπ ανάβασης, ατομικής και ομαδικής χρονομέτρησης κλπ). Νικητής θεωρείται ο ποδηλάτης που αθροιστικά, όταν τελειώσουν όλα τα ετάπ, έχει τον καλύτερο χρόνο από όλους.

Θεωρείται μια από τις πιο απαιτητικές διοργανώσεις, και κατά τη διάρκειά του έχουν συμβεί και μερικοί θάνατοι ποδηλατών.

Όπως και στους περισσότερους αγώνες ποδηλασίας, οι διαγωνιζόμενοι λαμβάνουν μέρος ως μέλη ομάδων. Σε κάθε αγώνα υπάρχουν συνήθως 20 με 22 ομάδες, η καθεμιά με εννιά αναβάτες. Κατά παράδοση, η συμμετοχή στο Γύρο της Γαλλίας γίνεται κατόπιν πρόσκλησης, που απευθύνεται από τους διοργανωτές μόνο στις καλύτερες από τις επαγγελματικές ομάδες του κόσμου. Κάθε ομάδα, που παίρνει το όνομα του κύριου χορηγού της, φορά χαρακτηριστικές φανέλλες, ενώ τα μέλη της συνεργάζονται. Κάθε ομάδα επίσης διαθέτει το δικό της αυτοκίνητο, που ακολουθεί τους ποδηλάτες και τους παρέχει μικρές διευκολύνσεις, όπως νερό, μηχανική βοήθεια, πληροφορίες για την εξέλιξη της κούρσας κ.α.

Σοκάρει η εικόνα των ποδιών ποδηλάτη μετά τον «Γύρο της Γαλλίας»
To Top