Υγεία

Σκρεπέτης: “Δεν έχει υπάρξει καμία διαταραχή στη στελέχωση της Ουρολογικής Κλινικής”

Διαψεύδει την ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ για την Ουρολογική του Νοσοκομείου Καλαμάτας ο Συντονιστής Διευθυντής της Ουρολογικής

“Σχετικά με την στελέχωση – λειτουργία της Ουρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας”

“Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, στην οποία μεταξύ άλλων για την Ουρολογική Κλινική αναφερόταν ότι “πρακτικά αν δεν γίνουν προσλήψεις απειλείται η λειτουργία του τμήματος”, η θέση της διοικήτριας του ιδρύματος Ελένης Αλειφέρη και του Συντονιστή διευθυντή της Ουρολογικής Κλινικής Κωνσταντίνου Σκρεπέτη είναι η εξής:

“Είναι αληθές ότι αποχωρούν οι δύο ιατροί της κλινικής με εκουσία μετακίνηση – μετάθεση. Ωστόσο, σήμερα έχουν ήδη μετακινηθεί και προσληφθεί στην Ουρολογική Κλινική δύο (νέοι) ειδικευμένοι ιατροί, ο ένας στον βαθμό του διευθυντή και ο άλλος ως επικουρικός επιμελητής. Εχει επίσης προκηρυχθεί μία θέση μόνιμου ιατρού στο βαθμό του επιμελητή Β’ και βρίσκεται στη φάση της αξιολόγησης. Είναι ήδη γνωστό ότι στην Ουρολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας παρέχεται η δυνατότητα χορήγησης ειδικότητας Ουρολογίας. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπηρετεί και θα εκπαιδεύεται ειδικευόμενος ιατρός ουρολόγος.
Ένας ακόμη ιατρός που έχει περατώσει τον χρόνο της ειδικότητας της Ουρολογίας έχει μετακινηθεί και προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Ουρολογική Κλινική στα πλαίσια της εκπλήρωσης της υπηρεσίας υπαίθρου. Επιπλέον είναι ουσιαστικής σημασίας ότι στην Ουρολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας έχουν αιτηθεί και προσέρχονται για μετεκπαίδευση ειδικευμένοι ιατροί από τις ουρολογικές κλινικές των όμορων νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Συνεπώς δεν έχει υπάρξει καμία διαταραχή στη στελέχωση της Ουρολογικής Κλινικής, αλλά απεναντίας με την ήδη ένταξη στο δυναμικό των παραπάνω ιατρών μαζί με τον συντονιστή διευθυντή της κλινικής, η λειτουργία της θα αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο στο επιστημονικό και χειρουργικό επίπεδο και κατ’ επέκταση στις παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες στους ασθενείς”.

Σκρεπέτης: “Δεν έχει υπάρξει καμία διαταραχή στη στελέχωση της Ουρολογικής Κλινικής”
To Top