ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: “Μην περιμένετε να ακούσετε χρίσματα” – 3 ονόματα “παίζουν” στην Καλαμάτα

“Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει αυτοδιοικητικές προτάσεις, οι οποίες βρίσκονται πολύ κοντά στις δικές μας”

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστηρίξει και θα στηρίξει αυτοδιοικητικές προτάσεις, οι οποίες βρίσκονται πολύ κοντά στις δικές μας προτάσεις. Και αυτό κάνουμε, όχι μόνο στην Πάτρα και στη Δυτική Ελλάδα, αλλά και σε όλη τη χώρα».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε δηλώσεις που έκανε στην Πάτρα, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή βουλευτών, κομματικών στελεχών και αυτοδιοικητικών στελεχών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με αφορμή τις προσεχείς εκλογές σε δήμους και Περιφέρειες.

Ξεκινώντας τις δηλώσεις του, ο Πάνος Σκουρλέτης είπε, απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους, ότι «αν περιμένετε να ακούσετε χρίσματα, νομίζω ότι κάνετε ένα μεγάλο λάθος, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πολιτεύεται, με αυτή την παλαιοκομματική λογική, σεβόμενος την αυτονομία της αυτοδιοίκησης».

«Εμείς» συνέχισε, «θα υποστηρίξουμε, θα στηρίξουμε αυτοδιοικητικές προτάσεις, οι οποίες βρίσκονται πολύ κοντά στις δικές μας προτάσεις και αυτό κάνουμε όχι μόνο εδώ στην Πάτρα, όχι μόνο εδώ στη Δυτική Ελλάδα, αλλά και σε όλη την υπόλοιπη χώρα».

Σε αυτό το σημείο, ο Πάνος Σκουρλέτης είπε ότι «αυτές οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν μία ξεχωριστή σημασία», διότι όπως εξήγησε, «γίνονται έπειτα από την ψήφιση μιας μεγάλης θεσμικής μεταρρύθμισης, που καθιερώνει την απλή αναλογική, δίνει δυνατότητες χειραφέτησης της ίδιας της αυτοδιοίκησης και κυρίως έρχεται μετά από ένα διάστημα κυβερνητικού έργου εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, έμπρακτης στήριξης της αυτοδιοίκησης.»

Μάλιστα, όπως σημείωσε «τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, έχουν δοθεί πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ για τη χρηματοδότηση έργων του πρώτου βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, χώρια αυτά τα οποία έχουν δοθεί μέσω του ΕΣΠΑ, των τομεακών προγραμμάτων, αλλά και από τις περιφέρειας».

Ταυτόχρονα, διατύπωσε την εκτίμηση, ότι «αυτές οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα ανοίξουν, σε κάθε περίπτωση, μία νέα σελίδα για την αυτοδιοίκηση».

Νέα σύσκεψη από τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διεργασίες για την επιλογή του υποψηφίου που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Καλαμάτας. Την Κυριακή 28/10 το βράδυ έγινε άλλη μια σύσκεψη για το θέμα αυτό από τοπικά στελέχη και την Νομαρχιακή επιτροπή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Messinialive προβάδισμα αυτή την ώρα έχει ο Νίκος Πατσαρίνος. Κατά την εξέταση της περίπτωσής του διατυπώθηκαν κι ενστάσεις για το εύρος των συμμαχιών ή της διείσδυσης και σε άλλους πολιτικούς χώρους, που μπορεί να πετύχει ο Νίκος Πατσαρίνος, ως ένα καθαρόαιμο κομματικό στέλεχος, αλλά προκρίνεται λόγω της εμπειρίας του και της άριστης γνώσης των αυτοδιοικητικών πραγμάτων.
Δεύτερος στην αξιολόγηση έρχεται ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος, που θεωρείται μια υποψηφιότητα με τα αντίθετα χαρακτηριστικά του Νίκου Πατσαρίνου, δηλαδή ελάχιστη εμπειρία στα αυτοδιοικητικά αλλά με μεγαλύτερη έφεση στο “ψάρεμα” ψήφων από άλλους χώρους.
Τρίτο όνομα και πιθανή υποψηφιότητα που καθημερινά όμως φθίνει η δυναμική της είναι του Διευθυντή των Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Βασίλη Τζαμουράνη. Ο κ.Τζαμουράνης είναι μεν άριστος γνώστης των θεμάτων του Δήμου Καλαμάτας, έχει όμως – αυτή τη στιγμή – πρόβλημα ασυμβίβαστου και υπάρχει κώλυμα. Κι όσο δεν υπάρχει τροπολογία δεν μπορεί να κινηθεί με αξιώσεις.
Τέταρτη πιθανή υποψηφιότητα ήταν αυτή του Δημοτικού συμβούλου Στάθη Σταματόπουλου που απέσυρε το αρχικό ενδιαφέρον του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σκουρλέτης: “Μην περιμένετε να ακούσετε χρίσματα” – 3 ονόματα “παίζουν” στην Καλαμάτα
To Top