Αθλητισμός

Σκίστηκε το κάλυμμα της Τέντας – Εκτεθειμένος ο αγωνιστικός χώρος

ΧΡΗΖΕΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟ ΓΗΡΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΦΘΑΡΜΕΝΟ ΚΑΛΥΜΜΑ-
ΕΡΜΑΙΟ ΤΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ Ο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκίστηκε το κάλυμμα της Τέντας στην οροφή της αθλητικής εγκατάστασης με αποτέλεσμα ο αγωνιστικός χώρος να είναι εκτεθειμένος στις καιρικές συνθήκες.

Οι αθλητές και οι προπονητές τους που αθλούνται καθημερινά στον χώρο παρακαλούν να μην βρέξει ή να μην φυσήξει δυνατός αέρας και επιδεινωθεί η κατάσταση. Η οροφή της Τέντας έχει πλέον σοβαρό σκίσιμο και είναι θέμα χρόνου να επιδεινωθεί το πρόβλημα.
Να επισημανθεί ότι πέρα από τις αθλητικές δραστηριότητες η Τέντα πρόκειται να φιλοξενήσει και κάποιες από τις συναυλίες του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας καθώς και τις τελετές έναρξης και λήξης του με τους 2.000 συμμετέχοντες χορωδούς στις 11 Οκτωβρίου, δηλαδή σε έναν μήνα και κάτι ημέρες. Όλα αυτά επιτείνουν την ανάγκη επείγουσας επέμβασης και άμεσης αντικατάστασης του καλύμματος που κυριολεκτικά είναι ένα στάδιο πριν διαλυθεί.

272.800 € Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΥΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΕΝΤΑΣ

Σε μια λιτή και λακωνική ανακοίνωση, χωρίς καθόλου λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα της εκτέλεσης των εργασιών αντικατάστασης του καλύμματος της Τέντας, προέβη σήμερα η δημοτική Αρχή Καλαμάτας:
“Ο Δήμαρχος και ο νόμιμος εκπρόσωπος του αναδόχου υπέγραψαν σύμβαση για την πραγματοποίηση του έργου «Αντικατάσταση υλικού επικάλυψης γυμναστηρίου ‘Τέντα’ Δήμου Καλαμάτας (προμήθεια και τοποθέτηση)». Ανάδοχος, κατόπιν διαγωνισμού, είναι η ΑΡΚΑ Σύνθεσις Αρχιτεκτονικές Εφαρμογές Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, της οποίας η οικονομική προσφορά ανήλθε σε 272.800 ευρώ με το ΦΠΑ.

Tι θα γίνει αν βρέξει;

ΜΠΑΣΑΚΙΔΗΣ: ΕΩΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Να σημειωθεί ότι το θέμα της αντικατάστασης του καλύμματος της Τέντας είχε συζητηθεί στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο μετά απο ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της Μείζονος Αντιπολίτευσης, Στάθη Σταματόπουλου.

Ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα, Νίκος Μπασακίδης είχε απαντήσει τότε πως η Σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία θα υπογραφόταν στις 11 Σεπτεμβρίου, και οι εργασίες αντικατάστασης θα γίνουν μετά το Φεστιβάλ Χορωδιών δηλαδή στις 20 Οκτωβρίου, οπότε και θα έρθει το ειδικό κάλυμμα που κατασκευάζεται στο Μιλάνο.
Της αποκαθήλωσης του παλιού θα ακολουθήσει η τοποθέτηση του καινούργιου με τις εργασίες να προσδιορίζονται γύρω στις 15 Νοεμβρίου. Όπως εκτίμησε ο κ. Μπασακίδης το κάλυμμα θα έχει αντικατασταθεί πλήρως γύρω στις 10 με 15 Δεκεμβρίου. Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Σκίστηκε το κάλυμμα της Τέντας – Εκτεθειμένος ο αγωνιστικός χώρος
To Top