Αθλητισμός

Σκάκι: Οι νικητές στο 20ο Open Rapid του ΝΟ Καλαμάτας

Την Κυριακή 23/7 πραγματοποιήθηκε το 20ο Open Rapid του Σκακιστικού Τμήματος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας στο επιμελητήριο του τμήματος.

Το τουρνουά ήταν αξιολογημένο από την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία (FIDE). Δικαίωμα συμμετοχής είχαν μόνο όσοι είχαν ενεργοποιημένο αθλητικό δελτίο.

Δήλωσαν συμμετοχή 36 αθλητές, όμως ο καύσωνας της Κυριακής (45oC στη πόλη μας) λειτούργησε αποτρεπτικά, και τελικά συμμετείχαν 20 αθλητές. Βεβαίως ο χώρος κλιματίζεται και είναι απολύτως κατάλληλος για τον αριθμό των 36 αθλητών σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο της Γ.Γ.Α. και κατ’ επέκταση της Ε.Σ.Ο.

Μετά το πέρας του τουρνουά έγιναν οι απονομές των επάθλων.

Είχαμε ισοβαθμία στην 1η θέση των αθλητών Φάνη Διακουμέα, Σταμάτη Καλογεράκου και Θοδωρή Αθανασόπουλου οι οποίοι τιμήθηκαν αντίστοιχα με το χρυσό, αργυρό και χάλκινο μετάλλιο, σύμφωνα με τα κριτήρια του προγράμματος κληρώσεων.

Η Μαριάνθη Λούκα τιμήθηκε με το χρυσό μετάλλιο ως πρώτη γυναίκα του τουρνουά και ο Κωνσταντίνος Κελέσης κέρδισε το χρυσό μετάλλιο ως 1ος στην κατηγορία έως 12 ετών.

Το σκακιστικό τμήμα θα κλείσει τις δικές του δραστηριότητες με την διεξαγωγή του 22ου Open τουρνουά μπλίτς την Κυριακή 30/7 στο εντευκτήριο της ακαδημίας .

Ώρα έναρξης του τουρνουά 18:00.

Σύστημα αγώνων: Ελβετικό 7 γύρων με διεθνή αξιολόγηση (Fide Reting).

Διαιτησία: Μαρία Ρομπάκη και Θοδωρής Τσεκούρας.

Διευθυντής αγώνων: Χατζηπαναγιώτου – Τσιάλα Τούλα.

Οι προβλεπόμενες θερμοκρασίες (όχι καύσωνας) με την άριστα κλιματιζόμενη αίθουσα αποτελούν την βάση για την διεξαγωγή ενός εξαιρετικού τουρνουά.

Οι διοργανωτές καλούς όλους τους σκακιστές που έχουν αθλητικό δελτίο να λάβουν μέρος (μέγιστος αριθμός συμμετοχών 36).

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 6972701590 κ. Τσεκούρα Θοδωρή ή στο 6945 499716 κα. Χατζηπαναγιώτου – Τσιάλα Τούλα ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.nokchess.gr και την σελίδα του facebook “Σκακιστική Ακαδημία Ν.Ο Καλαμάτας”.

Σκάκι: Οι νικητές στο 20ο Open Rapid του ΝΟ Καλαμάτας
To Top