Αθλητισμός

Σκάκι: Δυο τουρνουά την Κυριακή (21/04) απο το ΝΟ Καλαμάτας

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 θα διεξαχθούν από το Σκακιστικό Τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας δύο ακόμα πρωταθλήματα.

Στις 10:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί το 18ο Rapid αρχαρίων «Φροντιστήριο Μ.Ε. ΤΣΙΑΛΑΣ» στο οποίο μπορούν να λάβουν μέρος μόνο σκακιστές της Ακαδημίας του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας. Διαιτητές του τουρνουά θα είναι οι Τσεκούρας Θοδωρής, Μουτζούρης Μανώλης και Φίλιππος Παπαδημητρίου. Διευθύντρια αγώνων η κα. Τούλα Χατζηπαναγιώτου – Τσιάλα.

Στις 6:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί το 24ο Rapid «Ελαιοτριβείο Ηλιάδης Ι. & ΣΙΑ Ο.Ε.», στο οποίο μπορούν να λάβουν σκακιστές που έχουν ανανεώσει την αθλητική τους κάρτα. Όριο συμμετοχών είναι τα 30 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Επικεφαλής διαιτητής – υπεύθυνος κληρώσεων η Ρομπάκη Μαρία και συνεργάτες διαιτητές Θοδωρής Τσεκούρας και Φίλιππος Παπαδημητρίου.

Τα δύο παραπάνω τουρνουά θα διεξαχθούν με Ελβετικό Σύστημα 5 γύρων.

Μπορείτε να δηλώσετε την συμμετοχή σας στα e-mail: tsektod@gmail.com , nokchess@gmail.com ή στα τηλέφωνα 6972-701590 (Τσεκούρας Θ.) και 6945-499716 (Τ. Χατζηπαναγιώτου – Τσιάλα).

Όσα παιδιά λάβουν μέρος στου τουρνουά Φροντιστήριο Μ.Ε. Τσιάλας θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο. Στο τουρνουά Ηλιάδη θα δοθούν μετάλλια. Χρυσό στον 1ο της γενικής κατάταξης και στην 1 η γυναίκα, επίσης στον 1ο έως 12 ετών και στον 1ο έως 8 ετών, αργυρό στον 2 ο της γενικής κατάταξης και χάλκινο στον 3 ο της γενικής κατάταξης.

Παιχνιδούπολη”: Πρώτη γνωριμία με το σκάκι

Την Πέμπτη 18/4 στις 11:00π.μ. επισκέφτηκαν το εντευκτήριο της Σκακιστικής Ακαδημίας του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας τα νήπια και προνήπια της «Παιχνιδούπολης». Τα υποδέχθηκαν η Έφορος κα. Χατζηπαναγιώτου – Τσιάλα Τούλα και ο δάσκαλος κος. Θοδωρής Τσεκούρας. Γνώρισαν τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας και ιδιαίτερα του Σκακιστικού Τμήματος και έκαναν την πρώτη τους γνωριμία με το σκάκι. Ο δάσκαλος μίλησε στα παιδιά για το σκάκι ως παιχνίδι και ως άθλημα που ασκεί το πνεύμα. Έπιασαν με τα χεράκια τους τα κομμάτια και έμαθαν πως κινείται ο πύργος.

Παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή και με πολλές ερωτήσεις. Έφυγαν χαρούμενα και με πολλά ευχαριστώ.

Η Έφορος με την δασκάλα τους κα. Ελένη Νικολακέα σε συμφωνία με τον δάσκαλο δεσμεύτηκαν να επαναλάβουν «το μάθημα σκακιού».

Η έφορος ευχήθηκε υγεία και καλή πρόοδο σε όλα τα παιδιά επίσης υπομονή και αγάπη στους δασκάλους τους.

Δημοφιλέστερα

To Top