Cinema

“4o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου: Το σημερινό πρόγραμμα

Το «4o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου» άνοιξε χτες τις πόρτες του και θα διεξάγεται ως τις 7 Φεβρουαρίου 2018 στην Καλαμάτα.
Μέρος του φεστιβάλ θα διεξαχθεί και σε Αμαλιάδα, Σπάρτη, Γύθειο, Αργος και Δημητσάνα.
Όλες οι προβολές, οι παράλληλες εκδηλώσεις και τα σεμινάρια θα είναι και φέτος ελεύθερα για το κοινό. Κάθε χρόνο το φεστιβάλ εμπεριέχει και ένα ειδικό αφιέρωμα με ειδικές προβολές, με έλληνες και ξένους καλεσμένους σκηνοθέτες.
Το μεγάλο αφιέρωμα του 4ου διεθνούς φεστιβάλ (2018) είναι «Κινηματογράφος και Υγεία» το οποίο περιλαμβάνει προβολές, θεατρικά δρώμενα, διημερίδα με συμμετοχή ειδικών και δημιουργών, και εικαστική έκθεση.

Το σημερινό πρόγραμμα

5 μ.μ. VERGOT (60’) ΑΜΦΙΕΑΤΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Cecilia Bozza Wolf

Δύο αδελφοί, ένας πληθωρικός πατέρας και μια αόρατη μητέρα. Μια οικογένεια αγροτών από μια κοιλάδα των Άλπεων, όπου η ζωή είναι σκληρή, όπως και οι τρόποι. Ο νεότερος γιος, ο Τζιμ, συνειδητοποιεί πως είναι ομοφυλόφιλος, αλλά οι γύρω του, και ειδικά ο πατέρας του, δεν μπορούν να το αποδεχτούν. Έτσι, ο πρωτότοκος Άλεξ βρίσκεται στη μέση, ενθαρρύνοντας τον Τζιμ να ξεπεράσει τους φόβους του, αλλά προσπαθώντας να συνεχίσει την παράδοση των προγόνων του. Σ’ αυτό το γεμάτο εντάσεις περιβάλλον, είναι δύσκολο να αναγνωρίσει κανείς την αγάπη που κρύβουν οι πράξεις. Άραγε θα συνεχίσουν να ζουν όλοι μαζί;

6 μ.μ. Truth Detectives (86’) ΑΜΦΙΕΑΤΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Τα θύματα πολέμων και εγκλημάτων σήμερα χρησιμοποιούν σχεδόν σε πραγματικό χρόνο τα κινητά τους για να κινηματογραφήσουν και να φωτογραφίσουν τις εμπειρίες τους. Διεθνείς ερευνητές συγκεντρώνουν αυτά τα τεκμήρια για εγκληματική δίωξη. Καταγράφουμε την έρευνά τους πάνω στην πολιτισμική κληρονομιά στο Μάλι, τις βομβιστικές επιθέσεις της ‘Μαύρης Παρασκευής’ στην Γάζα, τον πόλεμο στην Ουκρανία και την έρευνα για μαζικούς τάφους στην Κολομβία. Το “Truth Detectives” καταγράφει πώς οι νέες τεχνολογικές εξελίξεις βοηθούν να φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης εκείνους που καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

7:30 μ.μ. – In Thunder Lightning and Rain (40’) ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Rajesh James

Το ‘Σε Βροντές Αστραπές και Βροχή’ απεικονίζει τους αγώνες τριών γυναικών ενάντια στο εξοστρακισμό τους από την κοινωνία. Οι τρεις γυναίκες – μια παίκτρια ποδοσφαίρου, μια ψαράς και μια αποτεφρώτρια – διηγούνται στην ταινία τις ιστορίες τους των δεινών, της αντίστασης και της αντοχής. Αυτές οι τρεις μοντέρνες Σεξπηρικές μάγισσες είναι χαραγμένες πάνω στον σαν-καρναβαλικό αστικό χώρο του Φορτ Κοτσί. Η κάμερα τις αφουγκράζεται προσεκτικά με έντονο ζήλο για να κινηματογραφίσει την ταυτότητά τους.

8.30 μ.μ. The Borneo Case / Υπόθεση Βόρνεο – Στην Αίθουσα «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος»

Erik Pauser and Dylan Williams (90’)

Η συγκλονιστική ιστορία της καταστροφής του τροπικού δάσους του Βόρνεο και του κυνηγιού των δισεκατομμυρίων που διοχετεύτηκαν σε μυστικούς τραπεζικούς λογαριασμούς και χαρτοφυλάκια ακινήτων ανά τον κόσμο. Ένα σύγχρονο θρίλερ που ακολουθεί έναν απίθανο θίασο ερευνητών, καθώς αυτοί αποκαλύπτουν ένα παγκόσμιο δίκτυο μεγιστάνων της μαφίας της ξυλείας και διεθνών τραπεζών.

Σύνδεση μέσω skype με Erik Pauzer

“4o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου: Το σημερινό πρόγραμμα
To Top