Τροφή για σκέψη

Σημαία στα σχολεία: Τέλος η κλήρωση – Επιστρέφει η αριστεία

Το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να δώσει ένα «τέλος» στον διάλογο περί κατάργησης του αγιασμού και της προσευχής στα σχολεία

Αποφασισμένη να αλλάξει το καθεστώς της κλήρωσης για τη σημαία στις παρελάσεις που κάνουν οι μαθητές των σχολείων, φαίνεται πως είναι η νέα υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει προετοιμάσει μία σειρά από αλλαγές για τα σχολεία και το νέο Λύκειο. Μεταξύ των αλλαγών που αναμένονται είναι η θέσπιση του Εθνικού Απολυτηρίου, οι προαγωγικές εξετάσεις σε κάθε τάξη του Λυκείου και η επαναφορά των πρότυπων και πειραματικω΄ν σχολείων. Πέρα από τις δομικές αλλαγές στα σχολεία, ωστόσο, αναμένονται και… «εκπλήξεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, το υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο να καταργήσει την κλήρωση για τη σημαία (σημαιοφόρος) στις παρελάσεις που είχε καθιερώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό σημαίνει ότι η σημαία θα «πηγαίνει» στους άριστους (αριστούχους) κάθε σχολείου, όπως ίσχυε στο παρελθόν.

Επιπλέον, το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να δώσει ένα «τέλος» στον διάλογο περί κατάργησης του αγιασμού και της προσευχής στα σχολεία. Ο συγκεκριμένος διάλογος είχε ξεκινήσει από το υπουργείο Παιδείας επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, «ξήλωσε» και την απόφαση του τέως υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για να χτυπά το κουδούνι στα σχολεία στις 9:00. Από το υπουργείο Παιδείας, μάλιστα, ανέφεραν ότι το πρώτο κουδούνι στα σχολεία θα χτυπά στις 8:15.

Αξίζει ακόμη να τονιστεί ότι το υπουργείο Παιδείας και η Νίκη Κεραμέως έχουν προετοιμάσει ένα ειδικό πακέτο μέτρων και για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τα πανεπιστήμια, με πρώτο την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

ethnos.gr

Σημαία στα σχολεία: Τέλος η κλήρωση – Επιστρέφει η αριστεία
To Top