ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σήκωσαν ρολά τα καταστήματα – Αυξημένη κίνηση αλλά για …ψυχολογικούς λόγους!

ΒΟΛΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΣΚΑΣΟΥΝ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΛΙΓΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ – ΑΝΟΙΞΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ

Αυξημένη ήταν η κίνηση στην Kαλαμάτα σήμερα, καθώς ξεκίνησε το δεύτερο στάδιο επαναλειτουργίας επιχειρήσεων και δραστηριοτήτων.
Ο καλός καιρός και το μεγάλο διάστημα της καραντίνας έβγαλαν από τα σπίτια αρκετό κόσμο όχι τόσο για να ψωνίσει, όσο για …ψυχολογικούς λόγους! Αρκετοί μας είπαν “βγήκαμε για να ξεσκάσουμε και να θυμηθούμε τα παλιά“!
Η σημερινή ημέρα ίσως και η αυριανή θα είναι ημέρες προσαρμογής τόσο για τους καταστηματάρχες και τους εργαζόμενους αλλά και για τους πελάτες, αφού σίγουρα θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να συνηθίσουμε τη “νέα τάξη πραγμάτων” και την επιστροφή στη νέα καθημερινότητα, συνηθίζοντας ψώνια με μάσκα, γάντια και αντισηπτικά…
Αρκετό κόσμο είδαμε κυρίως σε πολυκαταστήματα αλλά και στις τράπεζες.

Ποδαρικό από τον Δήμαρχο στα καταστήματα 

Πολλά καταστήματα της πόλης από την Πλατεία 23ης Μαρτίου μέχρι και την Αριστομένους χαμηλά, επισκέφτηκε για να ευχηθεί καλή επάνοδο και καλές δουλειές ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Παναγιώτη Λύρα.

Ποια καταστήματα σήκωσαν ρολά
Συγκεκριμένα ρολά σήκωσαν από σήμερα οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου με αντικείμενο: εξοπλισμού ήχου και εικόνας, κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, σιδηρικών, χρωμάτων και τζαμιών, χαλιών, κιλιμιών και επενδύσεων δαπέδου και τοίχου, ηλεκτρικών οικιακών συσκευών, επίπλων, φωτιστικών και άλλων ειδών οικιακής χρήσης, εγγραφών μουσικής και εικόνας, παιχνιδιών κάθε είδους ενδυμάτων, υποδημάτων και δερμάτινων ειδών καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού, ρολογιών και κοσμημάτων, καινούριων ειδών και μεταχειρισμένων ειδών.

Επίσης, ξεκίνησαν τις πωλήσεις από τα φυσικά τους καταστήματα την λειτουργία τους οι επιχειρήσεις: ενοικίασης και εκμίσθωσης ειδών αναψυχής και αθλητικών ειδών, ενοικίασης βιντεοκασετών και δίσκων, ενοικίασης και εκμίσθωσης άλλων ειδών προσωπικής ή οικιακής χρήσης, και καθώς επίσης και τα καταστήματα που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας «κατάστημα εντός καταστήματος» (shop in a shop).

Παράλληλα, επαναλειτούργησαν οι επιχειρήσεις με αντικείμενο το λιανικό εμπόριο σε υπαίθριους πάγκους και αγορές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, ενδυμάτων και υποδημάτων καθώς και άλλων ειδών καθώς και οι σχολές ερασιτεχνών οδηγών, οι επιχειρήσεις με αντικείμενο τα τυχερά παιχνίδια και στοιχήματα σε φυσικό κατάστημα, και οι υπηρεσίες διαιτολογίας.

To Top