ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή επίθεση Τσίπρα σε ΝΔ για την «Αριστεία» και τη σημαία

Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ με αφορμή τα όσα λέγονται και γράφονται στη δημόσια σφαίρα με αφορμή τη… σημαία, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή το Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει ότι οι σημαιοφόροι των Δημοτικών Σχολείων θα προκύπτουν μετά από κλήρωση και όχι με βάση τους βαθμούς, όπως γινόταν μέχρι σήμερα χαρακτήρισε ως σημαιοφόρους του λαϊκισμού χαρακτήρισε τους βουλευτές της ΝΔ.

«Γινόσαστε σημαιοφόροι του λαϊκισμού. Για σας αριστεία είναι αν το εθνικό μας σύμβολο, στα παιδάκια των 7 και των 8 ετών, θα το κρατάνε μόνο αυτοί που έχουν καλύτερο βαθμό ή όχι. Αυτή είναι για σας η αριστεία», είπε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε:
«Εσείς που κλείσατε σχολεία, που είχατε σχολεία που λειτουργούσαν μέχρι τον Δεκέμβρη με φωτοτυπίες και χωρίς καθηγητές, που καταντήσατε τα δημόσια πανεπιστήμια να λειτουργούν με φωτοτυπίες και μειώσατε τη χρηματοδότησή τους κατά 40% και που με την πολιτική σας οδηγήσατε τη μεγάλη πλειοψηφία των επιστημόνων έξω από τη χώρα, μιλάτε για αριστεία. Και την εντοπίζετε εκεί.

Βοήθεια στην αριστεία δεν είναι ποιος θα κρατάει τη σημαία στα 7 και στα 8 χρόνια. Το εθνικό σύμβολο έχουν όλοι τη δυνατότητα να το κρατούν και όχι η διάκριση αυτού του χαρακτήρα προβάλλοντας τα πρότυπα του σκληρού ανταγωνισμού.

Για μας αριστεία και άνοιγμα δρόμου προς την αριστεία είναι τα σχολεία να ανοίγουν στην ώρα τους, είναι το να ανοίγουμε αντί να κλείνουμε βιβλιοθήκες, είναι να δίνουμε τη δυνατότητα στους νέους επιστήμονες να μπορούν να μένουν στη χώρα, είναι να δίνουμε 500 υποτροφίες σε νέους με υψηλή ειδίκευση και μεταπτυχιακές σπουδές για να μείνουν στη χώρα, είναι να προσπαθούμε να κρατάμε τη δημόσια εκπαίδευση στα πόδια της».

Σφοδρή επίθεση Τσίπρα σε ΝΔ για την «Αριστεία» και τη σημαία
To Top