ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σφοδρές αντιδράσεις για τη μετεγκατάσταση του ΕΠΑΛ Μεσσήνης- Παραιτήθηκε ο διευθυντής

Τον ασκό του Αιόλου φαίνεται πως άνοιξε η απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Μεσσήνης και του Δημοτικού Συμβουλίου για μετεγκατάσταση του ΕΠΑΛ Μεσσήνης.

“Στην εκπαίδευση οι διαφωνίες λύνονται με διάλογο και όχι με επιβολή ή αστυνομικά μέτρα” δηλώνει η Ενωτική Πρωτοβουλία Ριζοσπαστών Καθηγητών αναφορικά με το πρόβλημα των σχολείων της Μεσσήνης.

“Από την περίοδο της συγχώνευσης του 1ου και 2ου Γενικού Λυκείου Μεσσήνης, το σχολείο αυτό λειτουργεί σε δύο κτήρια, που είχαν όμως κοινό προαύλιο. Στο ισόγειο του ενός κτηρίου, στεγάζεται το ΕΠΑΛ. Το πρόβλημα αυτό του ΓΕΛ Μεσσήνης, έρχεται τώρα να λυθεί σε βάρος του ΕΠΑΛ Μεσσήνης, που παρά την αντίρρηση του Συλλόγου των καθηγητών και των συμβούλων παιδαγωγικής καθοδήγησης, καλείται να μετακομίσει.
Η απόφαση αυτή που πάρθηκε από την Δημοτική επιτροπή Παιδείας του Δήμου Μεσσήνης, μετά από ελλιπή ενημέρωση, δεν μπορεί να υλοποιηθεί γιατί, είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει αυτή η μετακόμιση στο μέσον της σχολικής χρονιάς. Επίσης στο νέο κτήριο δεν είναι δυνατόν να χωρέσουν όλες οι δραστηριότητες και τα εργαστήρια του ΕΠΑΛ, μερικά από τα οποία είναι πολύ δύσκολο να μεταφερθούν. Δηλαδή στηρίζεται το ένα σχολείο σε βάρος του άλλου.

Τα ΕΠΑΛ δεν είναι σχολεία δεύτερης κατηγορίας, έτσι ώστε να μην λαμβάνουμε υπόψιν τις γνώμες της αντίστοιχης εκπαιδευτικής κοινότητας. Δεν μπορεί με το έτσι θέλω, κάποιοι να επιβάλλουν την γνώμη τους σε άλλους. Πολύ περισσότερο απαράδεκτη είναι η παρουσία αστυνομικών μέσα στα σχολεία, για να γκρεμιστούν οι “ενοχλητικοί” τοίχοι.
Δεν αρμόζουν οι πράξεις αυτές στο δημόσιο δημοκρατικό σχολείο που θέλουμε και υπερασπιζόμαστε.
Ζητάμε να σταματήσει, οποιαδήποτε βίαιη ενέργεια και να γίνει πραγματικός δημοκρατικός διάλογος ανάμεσα στους αρμόδιους σύμφωνα με το Νόμο φορείς για την επίλυση των προβλημάτων”.

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Η απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Μεσσήνης για μετεγκατάσταση του ΕΠΑΛ προκάλεσε την παραίτηση του διευθυντή του Σχολείου Τάκη Δρακόπουλου. Στην επιστολή παραίτησής του που απέστειλε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αναφέρει:

«Υποβάλλω την παραίτηση μου από τη θέση του Διευθυντή στην όποια είχα επιλεγεί κατά τις τελευταίες κρίσεις Διευθυντών Σχολικών Μονάδων και υπηρετώ έως και σήμερα.

Οι λόγοι της παραίτησης μου είναι ότι αδυνατώ για συνειδησιακούς λόγους να συμβάλλω στην υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεσσήνης, με αρ. πρωτ. 29989/20-12-2017, με θέμα την ανακατανομή κτιρίων και αιθουσών στο Σχολικό Συγκρότημα 1ου Γ.Λ Μεσσήνης και ΕΠΑ.Λ. Μεσσήνης, όσο και στα συμφωνηθέντα κατά τη συνάντηση υπηρεσιακών παραγόντων την Πέμπτη 04-01-2018, καθώς οι όλες διαδικασίες που προηγήθηκαν τόσο για τη λήψη της απόφασης όσο και κατά την εφαρμογή της (οι οποίες δημιούργησαν τετελεσμένα γεγονότα), δημιουργούν προβλήματα λειτουργικότητας αλλά και προβλήματα διοικητικού και παιδαγωγικού χαρακτήρα. Διαταράσσουν το ήρεμο παιδαγωγικό κλίμα, λειτουργούν μονομερώς σε βάρος του ΕΠΑ.Λ. Μεσσήνης, αλλά και της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης γενικότερα.

Θεωρώ ότι με την πράξη της παραίτησης μου συμβάλλω στην μη περαιτέρω υποβάθμιση του ΕΠΑ.Λ. Μεσσήνης καθώς και της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, την όποια υπηρέτησα και υπηρετώ με αίσθημα ευθύνης στα τριάντα (30) σχολικά έτη υπηρεσίας μου.

Παρακαλώ η αίτηση παραίτησης μου από Διευθυντής του ΕΠΑ.Λ. Μεσσήνης να γίνει αποδεκτή και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες αντικατάστασής μου.

Αναμένω την έγκριση της παραίτησης μου και την ανάληψη των διδακτικών μου καθηκόντων στην οργανική μου θέση ως Εκπαιδευτικός».

Για το πρόβλημα που έχει προκύψει με το ΕΠΑΛ Μεσσήνης θα τοποθετηθεί αύριο ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης με συνέντευξη Τύπου.

Σφοδρές αντιδράσεις για τη μετεγκατάσταση του ΕΠΑΛ Μεσσήνης- Παραιτήθηκε ο διευθυντής
To Top