ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεβασμός στις θέσεις των ΑμεΑ στο παρκάρισμα

Το άναρχο παρκάρισμα, όχι μόνο στο κέντρο της Καλαμάτας, αλλά και σε κάθε γειτονιά γύρω από αυτό, είναι ένας καθημερινός βραχνάς ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που η κίνηση των αυτοκινήτων λόγω των επισκεπτών αυξάνεται ραγδαία.
Οχήματα παρκαρισμένα όπως και όπου βολεύει τον καθένα. Πάνω στα πεζοδρόμια, μπροστά από τους κάδους απορριμμάτων, ακόμα και σε εισόδους πρόσβασης, ενώ δεν υπάρχει δυστυχώς καμία ευαισθησία για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, αφού τις περισσότερες φορές οι θέσεις για ΑΜΕΑ, που έχουν οριστεί από τον Δήμο, είναι συχνά και αυτές κατειλημμένες.
Κανονικά (σε μια..σύγχρονη και “πολιτισμένη κοινωνία”), δεν πρέπει να φτάσει η κατάσταση να ζητείται από την αστυνομία να παρεμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά να υπάρχει η ευαισθησία των πολιτών και ο σεβασμός στους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, ή καλύτερα με ειδικές ικανότητες και να νοιώθουν και εκείνοι ότι ζουν σε μία ευνομούμενη πολιτεία όπου όλοι οι άνθρωποι να έχουν ίσα δικαιώματα.

150 ευρώ το πρόστιμο
Ενημερωτικά, το πρόστιμο για Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που παρκάρει παράνομα στον χώρο στάθμευσης ΑμεΑ όταν υπάρχει μόνο διαγράμμιση και το σήμα στην άσφαλτο είναι 150 ευρώ. Όταν υπάρχει ο χώρος με πινακίδα είναι το πρόστιμο 200 ευρώ με αφαίρεση του διπλώματος, οδήγησης, της άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων για δέκα ημέρες και εννέα πόντους στο σύστημα. σύμφωνα Κ.Ο.Κ. Επίσης ο αποκλεισμός ράμπας πεζοδρομίου έχει πρόστιμο 150 ευρώ.

* Το άρθρο γράφτηκε με αφορμή την φωτογραφία που ανάρτησε ο συμπολίτης μας και πρωταθλητής τένις με αμαξίδιο Γιώργος Λαζαρίδης.

Σεβασμός στις θέσεις των ΑμεΑ στο παρκάρισμα
To Top